puistjes voorhoofd

Puistjes voorhoofd: dit is wat het betekent

Nov 10, 2020Lieve op den Buijsch

Puistjes kunnen heel vervelend zijn. Ze kunnen je zelfvertrouwen in de weg staan en in sommige gevallen zelfs pijn doen. Vooral mensen tot twintig jaar hebben last van puistjes voorhoofd, maar ook later kunnen ze voorkomen. Hieronder vind je oorzaken en oplossingen voor puistjes op je voorhoofd.

Face mapping

Volgens de oude Chinese geneeskunde vertellen de zones van je huid waarin onzuiverheden ontstaan iets over je algehele gezondheid. Die methode om je puisten gezicht betekenis te ontdekken heet Face Mapping: de betekenis van wat er speelt op je huid, zeg maar. In dit artikel lees je over wat puistjes voorhoofd betekenen.

Puistjes voorhoofd

Volgens de Oosterse theorie staat je voorhoofd in verbinding met het spijsverteringssysteem en je zenuwstelsel. Zitten er vooral pukkeltjes op je voorhoofd? Dan kan dat verband houden met je darmen. Een andere factor kan stress zijn. Zorg goed voor jezelf, vermijd teveel suikers en probeer meer antioxidanten zoals groene thee te drinken.

Probeer nu de Face Balm van Sara Rosalie: 100% natuurlijk, Allergy Certified en intensief verzorgend. Veilige skincare voor de meest gevoelige huid.

Behandelen van puisten

Natuurlijk zijn er ook dingen die je kunt doen om je huid een handje te helpen. Met deze tips tegen puistjes behandel je je puistjes voorhoofd op een gezonde en veilige manier.

  • Knijp de puistjes niet uit. We weten dat het verleidelijk is, maar door te knijpen kun je het talg verder je huid in drukken en de ontsteking verergeren.
  • Scrub je huid niet. Reinig het met een milde, parfum-vrije cleanser of simpelweg met schone handen en water. Let erop dat je je huid vervolgens droog dept met een handdoek zonder te wrijven. 
  • Drink voldoende water. Zo geef je je talgklieren niet het signaal dat ze extra talg moeten produceren om de huid zacht en flexibel te houden.
  • Houd je gezicht schoon. Raak je huid gedurende de dag niet aan. Zeker niet zonder schone handen. Vervang je kussenslopen regelmatig en draag geen makeup wanneer je dat niet "nodig" vindt. 
  • Laat je huid herstellen. Breng 's avonds op een schoon gezicht een veilige, parfum-vrije huidroutine aan. Masseer de Face Balm in over je hele gezicht. Zo kan de huid 's nachts rusten en herstellen en wordt je wakker met een zachte, verzorgde huid.

Probeer nu de Face Balm van Sara Rosalie: 100% natuurlijk, Allergy Certified en intensief verzorgend. Veilige skincare voor de meest gevoelige huid.More articles