Allergische reactie huid voorkomen

Hoe kun je een allergische reactie huid voorkomen? Door te weten welke ingrediënten je beter kunt vermijden maar ook door te kiezen voor gezichtsverzorging met het Allergy Certified-keurmerk.

Allergische reactie huid voorkomen

Wist je dat ruim een kwart van de Europese volwassenen allergisch zijn voor één of meerdere ingrediënten? Daar word je niet mee geboren, allergieën worden opgebouwd doordat je meerdere malen wordt blootgesteld aan een allergeen: een ingredient dat een allergie kan veroorzaken. Gelukkig kun je allergische reactie huid voorkomen door producten die allergenen bevatten te vermijden of producten te gebruiken die Allergy Certified zijn. De criteria voor deze allergenen zijn bepaald door een toxicoloog. Zij controleert alle ingrediënten en de concentraties van elk individueel product om te verzekeren dat ze zo huidvriendelijk mogelijk zijn.

allergische reactie huid

Allergy Certified gezichtsverzorging

Onze Allergy Certified gezichtsverzorging wordt zorgvuldig toxicologisch onderzocht voordat ze het keurmerk van Allergy Certified mogen dragen. Dit is een lange procedure waarbij elk ingrediënt uit het product wordt gecontroleerd op het risico op een allergische reactie door gebruik. Ingrediënten die een risico vormen, worden afgekeurd en mag je niet gebruiken. Je kunt er dus vanuit gaan dat de producten die het Allergy Certified-keurmerk dragen:
 • een allergische huidreactie voorkomen
 • een minimaal tot geen risico vormen tot het opbouwen van een allergie,
 • een minimale kans op huidirritatie geven
 • en veilig zijn voor de gevoelige huid,
 • de huid van een zwangere vrouw en zelfs de babyhuid. 

  Is natuurlijke of biologische cosmetica altijd veilig?

  Natuurlijke, biologische of vegan producten zijn een goed idee als het om voedsel gaat. Bij cosmetica werkt dit anders, het garandeert niet dat de producten huidvriendelijk zijn en dat een allergische reactie op je huid voorkomen wordt. Ten minste 19 van de 26 meest allergene parfums kunnen natuurlijk zijn. Dus als je kiest voor biologische of natuurlijke cosmetica, check of ze geen parfum bevatten. Dit geldt ook (of juist) voor babyverzorgingsproducten.

  Meer informatie over Allergy Certified vind je hier.