kapotte lippen

Kapotte Lippen: dit kun je eraan doen

Dec 02, 2020Sara Rosalie

Hoewel je het hele jaar last hebben van kapotte lippen, krijgen de meeste mensen er in de winter mee te maken. Dan is het buiten koud en guur, en staat binnen de verwarming aan wat de luchtvochtigheid verlaagt. Dit is wat je kunt doen én beter niet kunt doen om kapotte lippen te verzorgen. 


Oorzaken kapotte lippen

Omdat je lippen geen talg- en zweetklieren bevatten zoals de rest van je huid, missen ze een extra beschermlaag waardoor ze kwetsbaarder zijn. Gure wind, maar ook zon kunnen er daardoor bijvoorbeeld voor zorgen dat je lippen te veel vocht verliezen en uitdrogen. Andere oorzaken van droge of schrale lippen kunnen zijn:

  • Lage luchtvochtigheid
  • Te weinig water drinken
  • Aan lippen likken of bijten
  • Vitaminetekort, zoals vitamine B2

 

Oplossing voor kapotte lippen

Om kapotte lippen te voorkomen of herstellen is het belangrijk om ze te blijven hydrateren en niet nog meer te irriteren. Drink daarom voldoende water en lik niet aan je lippen om ze vochtig te houden, gebruik liever een goede lip balm. Veel lippenbalsems werken averechts en bevatten ingrediënten die je huid irriteren (zoals parfum en 'smaakjes') of afsluiten. Vaseline is een goed voorbeeld van een ingrediënt in lippenbalsems dat je huid afsluit en herstel tegengaat. 

Kies voor een lippenbalsem zonder vaseline, parfum en smaakstoffen. Een goed alternatief is een lip balm op basis van lanoline: een natuurlijk ingrediënt dat de huid voedt en verzorgt terwijl het de huid laat ademen en herstellen. 


Onze tip bij kapotte lippen

De 100% natuurlijke Lip Balm van Sara Rosalie. Deze lippenbalsem is niet verslavend en voedt je huid intens. 

De basis van deze Lip Balm is lanoline. Dit natuurlijke ingrediënt verzacht, heelt en beschermt de huid, terwijl het de huid laat ademen. Cacaoboter hydrateert, voedt, werkt tegen zonneschade, verzacht bij jeuk door eczeem of psoriasis en bevordert de aanmaak van collageen. De ‘crodamol’ (koolzaadolie) werkt samen met de eigen huidbarrière voor optimale hydratatie en bescherming en werkt daarnaast anti-aging. Ook de frambozenzaadolie en rijstkiemolie zorgen voor het herstel van de huid. Ideaal dus, om je kapotte lippen deze winter goed te behandelen.More articles