Cosmetica voor de zeer droge huid: het verschil tussen Balm en Crème

Cosmetica voor de zeer droge huid: het verschil tussen Balm en Crème

Aug 27, 2019Lieve op den Buijsch

Als je onze nieuwe productlijn gezien hebt, weet je dat we fan zijn van balms. Het zijn rijke, voedende, zachte producten vol met écht goede ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Maar ook onze Daily Moisturizer (een crème, geen balm) blijft favoriet. Wat maakt een balm nu anders dan een crème?

Balm
Een balm (of balsem) is een verzamelnaam voor dik- en dunvloeibare plantaardige ingrediënten zoals harsen, etherische oliën en lanoline of wolvet. Die ingrediënten samen worden versmolten en harden uit als één geheel. Doordat balms watervrij zijn, zijn ze mega geschikt voor de extreem droge huid.

Lees ook: Dit is het verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid

Crème
Crèmes bevatten juist veel water, gemengd met vetstoffen en verzorgende bestanddelen. Crèmes voeden over het algemeen minder intensief dan een balm omdat ze minder vet bevatten, wat ze goed maakt voor dagelijks gebruik en ze geschikter maakt voor de vette huid.

Daarom raden we bijvoorbeeld aan om de Daily Moisturizer in de ochtend te gebruiken, en de Face Balm 's avonds. Onze nieuwe lijn zit vol met Ecocert Approved ingrediënten van natuurlijke oorsprong, en is 100% Allergy Certified, wat de kans op irritaties minimaliseert.

Voilá, weer wat geleerd. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.

 More articles