Zo vermijd je hormoonverstorende stoffen in cosmetica, voor jou en je baby

Zo vermijd je hormoonverstorende stoffen in cosmetica, voor jou en je baby

Sep 11, 2019Lieve op den Buijsch

Hormoonverstorende stoffen zijn lichaamsvreemde, chemische stoffen die negatieve effecten kunnen hebben op je lijf, of dat van je nog ongeboren kind. En het kan jaren duren voordat die effecten zichtbaar worden. Maar hoe voorkom je dat je deze hormoonverstorende stoffen binnenkrijgt?

"Ontkomen is geen optie," vertelt toxicoloog Majorie van Duursen in een interview met NRC Next. Majorie is hoogleraar Toxicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en legt uit waarom het zo lastig is om het binnenkrijgen van hormoonverstorende stoffen te vermijden.

Lees verpakkingen
"Wat lastig is, is dat die stoffen overal in zitten. Koop zo min mogelijk in plastic en blik verpakt eten, geef je kinderen geen plastic speelgoed en koop onbespoten groenten." Over cosmetica zegt ze: "Check verpakkingen op de aanwezigheid van weekmakers en parabenen. Dat is voor mij makkelijker, maar de voorlichting daarover tijdens zwangerschap zou veel beter moeten."

Lees ook: Vijf ingrediënten die je wilt vermijden bij een gevoelige huid

Hormoonverstoring
Majorie legt nadruk op de nadelen van deze stoffen tijdens zwangerschap, omdat ze ook effect kunnen hebben op het nog ongeboren kind."Die stoffen kunnen de aanmaak van hormonen ontregelen waardoor het groeiende kind niet de juiste hoeveelheid hormonen op het juiste moment heeft," legt ze uit. "Zo kan de ontwikkeling van eierstokken, hersenen of andere organen verstoord raken.”

Allergy Certified to the rescue
Allergy Certified
is een internationaal keurmerk dat producten test op allergenen, en uitsluit dat een product hormoonverstorende stoffen bevat. Daardoor zijn Allergy Certified-producten veilig te gebruiken voor zwangere vrouwen en baby's, en wordt de kans op een allergische reactie geminimaliseerd.

Onze nieuwe productlijn, bestaande uit drie mega hydraterende balms, is - en hier zijn we heel blij mee - Allergy Certified én 100% natuurlijk. Meer weten over de ingrediënten die we gebruiken? Kijk op onze productpagina's.

Kortom; het werkt écht. Zelfs als hulpmiddel bij eczeem. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.

 

 More articles