Dit is het verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid

Dit is het verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid

Aug 27, 2019Lieve op den Buijsch

Het hebben van een droge huid of gedehydrateerde huid klinkt hetzelfde, maar is het niet. Kortweg heeft een droge huid een tekort aan vet, en een gedehydrateerde huid een tekort aan vocht. Een droge huid is een huidtype, en een vochtarme huid een huidconditie die bij iedereen kan voorkomen - óók bij een vette huid.

Lees ook: Gevoelige huid (met eczeem)? Vijf ingrediënten die je wilt vermijden.

Ze kunnen dezelfde symptomen veroorzaken (schilfers, jeuk, trekkerigheid of dofheid) maar zijn verschillend in de basis. Een droge huid voelt trekkerig na het wassen krijgt vaak sneller rimpels en heeft weinig last van puistjes. Een gedehydrateerde huid heeft daarentegen vaak meer last van onzuiverheden, en kan vet en droog tegelijk aanvoelen.

Behandelen
Aangezien droog en gedehydreerd dus niet hetzelfde betekent, vergen ze ook een andere behandeling. Het vettekort van een droge huid kun je tegengaan met olierijke producten, zoals onze Face Balm, die vol zit met natuurlijke oliën van onder meer abrikozenpit, framboos en bosbessenzaad.

Een vochtarme huid behandel je met hydraterende producten zoals onze Daily Moisturizer op basis van lanoline - een natuurlijk wonder ingrediënt dat de huid laat ademen terwijl het hydrateert.

Voilá, weer wat geleerd. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.More articles