Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En krijg 10% korting op je volgende bestelling. Vul je mailadres ook in om onze maandelijkse nieuwsbrief vol skincare tips en handige informatie te ontvangen.

nee, dankjewel

nieuws

Maaike heeft hevige parfum-allergie en probeerde onze Mini Set

Eén allergie die relatief vaak voorkomt, is die voor parfum. Een van de oudste chemicaliën die de mens ooit heeft gemaakt, en in talloze cosmeticaproducten gebruikt wordt. Een van die mensen met een hevige allergie voor parfum (en esoterische oliën) is Maaike (@breielaar). Zij testte deze maand daarom onze Mini Set, en bracht verslag bij ons uit over hoe haar gevoelige huid reageerde op onze balms.
Lees verder

Een skincare routine voor de zeer gevoelige huid

Good to know voor de zeer gevoelige huid: een skincare routine met onze allergeenvrije balms. Vooral erg fijn voor in de avond, dan kunnen de mega voedende balms in de nacht hun werk doen en voelt je huid ’s ochtends zacht en gezond.
Lees verder

Beauty Recycle Guide (heel handig)

Even eerlijk en zonder te spieken. Hoeveel halflege en ongeopende beauty producten die je nooit meer gaat gebruiken liggen er in jouw badkamerkastje? Ongebruikt maar over datum of helemaal op tot op de bodem: die flessen en potjes moeten ergens heen. Omdat duurzaamheid ook in je badkamer begint, hebben we een handige Beauty Recycle Guide gemaakt. You’re welcome.
Lees verder

Geven en geven - Gift Guide

Onze "Geven en geven - Gift Guide" staat vol met duurzame cadeaus van lokale makers die extra mooi zijn om te geven. Laat je inspireren om je feestdagen dit jaar nog een klein stukje fijner en bewuster te maken.
Lees verder

Een nieuwe Lip Balm

Een rijker product, een luxer gevoel, kleinere hoeveelheid in een duurzame verpakking, nog betere werking en Allergy Certified (want wat je op je lippen smeert, krijg je ook – al is het minimaal –  binnen). Dit is Sara Rosalie Lip Balm 2.0. Ik hoop dat jij er net zoveel plezier van hebt als waarmee ik het heb gemaakt.
Lees verder

Zo vermijd je hormoonverstorende stoffen in cosmetica, voor jou en je baby

Hormoonverstorende stoffen zijn lichaamsvreemde, chemische stoffen die negatieve effecten kunnen hebben op je lijf, of dat van je nog ongeboren kind. En het kan jaren duren voordat die effecten zichtbaar worden. Maar hoe voorkom je dat je deze hormoonverstorende stoffen binnenkrijgt?
Lees verder

Cosmetica voor de zeer droge huid: het verschil tussen Balm en Crème

Als je onze nieuwe productlijn gezien hebt, weet je dat we fan zijn van balms. Het zijn rijke, voedende, zachte producten vol met écht goede ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Maar ook onze Daily Moisturizer (een crème, geen balm) blijft favoriet. Wat maakt een balm nu anders dan een crème?
Lees verder

Eczeem in gezicht en ellebogen: Jolijns ervaring

Jolijn is 24, werkt als verloskundige, en heeft al van jongs af aan last van eczeem. Daarvoor gebruikt ze de Lip Balm van Sara Rosalie. Niet om de eczeem te verhelpen, vertelt ze, maar wel om het draaglijker te maken.
Lees verder

Gevoelige huid (met eczeem)? Vijf ingrediënten die je wilt vermijden

In skin care-land is het bos door de bomen vaak niet meer te zien als het gaat over een gezonde huid. Wat is er nu goed voor je huid, en wat niet? Iedere blog, specialist en influencer geeft een andere versie van de waarheid. Mega verwarrend.
Lees verder

Dit is het verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid

Het hebben van een droge huid of gedehydrateerde huid klinkt hetzelfde, maar is het niet. Kortweg heeft een droge huid een tekort aan vet, en een gedehydrateerde huid een tekort aan vocht. Een droge huid is een huidtype, en een vochtarme huid een huidconditie die bij iedereen kan voorkomen - óók bij een vette huid.
Lees verder