Eczeem in gezicht en ellebogen: Jolijns ervaring

Eczeem in gezicht en ellebogen: Jolijns ervaring

Aug 27, 2019Lieve op den Buijsch

Jolijn is 24, werkt als verloskundige, en heeft al van jongs af aan last van eczeem. Daarvoor gebruikt ze de Lip Balm van Sara Rosalie. Niet om de eczeem te verhelpen, vertelt ze, maar wel om het draaglijker te maken.

Lees ook: Gevoelige huid (met eczeem)? Vijf ingrediënten die je wilt vermijden

Hoe voel je je over je huid?
“Eigenlijk ben ik best tevreden over mijn huid. Ik heb vrijwel nooit onzuiverheden, behalve wanneer mijn eczeem flink opspeelt. Jeukende, rode plekjes krijg ik namelijk niet alleen op mijn armen, maar ook in mijn gezicht. Het is niet iets waar ik me voor schaam, maar het gevoel van een droge, jeukende huid is mega vervelend en omdat ik in de zorg werk vind ik het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Als ik een eczeem-uitbarsting heb, kan dat er onhygiënisch uitzien, terwijl dat het helemaal niet is. Dan draag ik een shirt met lange mouwen.

 Wanneer wordt je eczeem erger?
“Het is lastig om er een patroon in te ontdekken, maar ik merk vaak verschil bij grote hormoonschommelingen. Sinds mijn zestiende heb ik twee super grote uitbarstingen gehad die beide zo’n anderhalf jaar duurden. Die vielen precies samen met twee relaties. Van vrienden kreeg ik vaak de vraag of ik allergisch was voor mijn vriend, haha. Eczeem is natuurlijk geen allergie, maar wie weet heeft mijn hormoonspiegel in die relaties er iets mee te maken gehad.

Je gebruikt Sara Rosalie voor je eczeem. Hoe voelt dat?
Ja! Ik smeerde de Lip Balm altijd overal waar nodig, van mijn ellebogen tot mijn oogleden. Het verhelpt niet dat mijn eczeem opspeelt, maar het maakt mijn huid direct zachter, minder pijnlijk en vooral minder jeukend. Nu ik de nieuwe Allergy Certified Face Balm gebruik, heb ik na een week zelfs het idee dat de eczeem minder is geworden. Wanneer ik merk dat mijn huid door een jeukerige periode gaat, stop ik een van die balms standaard in mijn tas om het gevoel te verlichten wanneer nodig. Écht een aanrader.”

Kortom; het werkt écht. Zelfs voor eczeem. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.

Lees ook: Zeer droge huid met eczeem: Linda's ervaringMore articles