Zo behandel je een droge huid winter, 5 adviezen

Zo behandel je een droge huid winter, 5 adviezen

Jan 05, 2022Lieve op den Buijsch

In de blog 'Hierdoor heb je last van een droge huid winter' legden we je uit waarom het winterseizoen je huid droog, jeukend en zelfs geïrriteerd kan maken. In deze blog geven we je 5 tips die kunnen helpen dat droge gevoel te verminderen en je huid een beetje extra ondersteuning te geven.

Tip 1: Reinig voorzichtig

Wanneer je je huid reinigt, vermijd dan cleansing producten met parfum of geurstof. Of cleaners die tijdens het wassen van je gezicht veranderen in 'zacht' schuim. Deze ingrediënten (parfum en schuim, vaak SLES genoemd op de verpakking) kunnen je huid namelijk uitdrogen en irriteren. Bovendien kun je een allergie voor schadelijke ingrediënten opbouwen die je leven lang bij je blijft. 

Naast het onder de loep nemen van je cleanser, wil je misschien een kijkje nemen naar de ingrediëntenlijst van je andere huidverzorgingsproducten. Klik hier voor een gids waarin we je hiermee helpen.

Tip 2: Geef je droge huid winter een beetje extra

Het gebruik van een verzorgende moisturizer die bij je huid past klinkt logisch. Maar de koude temperaturen en lage luchtvochtigheid maken het voor je droge huid winter moeilijker om het vocht vast te houden dat het nodig heeft. Daarom kan het toch dat beetje extra nodig hebben. Probeer onze Face Balm: een voedende balm die de natuurlijke beschermlaag van het hele gezicht helpt te herstellen. Breng onze Face Balm 's avonds aan op een schone huid en wordt wakker met een zachte, gevoede huid.

droge huid winter

Tip 3: Geef je hele lichaam wat liefde

Zeker na een warme douche (die je huid nog meer uitdroogt) kan je huid wel wat extra voeding gebruiken. Breng een lekkere Body Balm aan terwijl je huid nog vochtig is. Het helpt je huid echt om het vochtgehalte te herstellen.

Tip 4: Verhoog de luchtvochtigheid in huis

De verwarming in je huis maakt de lucht droger. Om de luchtvochtigheid te helpen verhogen kun je achter de verwarming kleine verdampers plaatsen. Zorg ervoor dat je het water om de paar dagen ververst. Als je wat meer budget hebt kun je ook kijken naar een luchtbevochtiger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Aan droge lucht geeft je huid namelijk nog meer vocht af, en dat terwijl je huid dat beetje vocht in de winter juist hard nodig heeft.

Tip 5: Denk aan de zon...

Het is soms moeilijk voor te stellen in guurdere maanden, maar de zon schijnt elke dag. Hoewel we de zonnestralen niet altijd voelen, is UV-straling er altijd. Om je huid te beschermen kun je een SPF-product (Sun Protection Factor) gebruiken. Lees onze blog over anti-zonnebrandproducten als je wat extra informatie of begeleiding wilt bij deze producten.

Het allerbelangrijkst is om naar je eigen lichaam en huid te luisteren en het te geven waar het om vraagt. De huid is als een klein eigen ecosysteem dat zichzelf herstelt en beschermt. Dit proces kun je wanneer nodig ondersteunen met de juiste producten die de huid niet beschadigen maar beschermen. Bij vragen kun je ons altijd een berichtje sturen op Instagram of een email sturen.More articles