De beste 5 tips om je huid gezond te houden in de herfst en winter

De beste 5 tips om je huid gezond te houden in de herfst en winter

Oct 03, 2022Sara Rosalie

Gure wind, dalende temperaturen en droge lucht in huis kunnen voor veranderingen van je huid zorgen. Zeker wanneer je van nature een droge of gevoelige huid hebt is het geen overbodige luxe om je huid wat extra aandacht te geven in de koude herfst- en wintermaanden. In deze guide delen wij onze vijf beste tips om je huid gezond te houden.

#1 Maak je skincare herfst- en winterproof

In onze vorige guide gingen we uitgebreid in op de beste basis skin care routine, je leest hem hier. Nu hoef je jezelf echt geen compleet nieuwe routine aan te meten, maar je huid kan wel wat extra voeding en hydratatie gebruiken. Onze Face Balm voedt intens, herstelt, verzacht en kalmeert de huid. Ideaal in periodes dat je huid net dat beetje extra nodig heeft.

#2 Eet gezond en gevarieerd

Wie wil er nu niet heel het jaar een gezonde summer glow? Het kan! Wanneer je regelmatig oranje groenten eet zoals wortelen, pompoen en zoete aardappelen kun jij die gebronsde teint zelfs in de winter behouden. Voldoende vitamine C-rijke groenten en fruit bevorderen daarnaast de aanmaak van collageen en laten je huid er voller en gezonder uitzien.

#3 Hydrateer

Een van de belangrijkste tips voor een gezonde huid is en blijft hydratatie. Niet alleen je gezicht, maar ook  je handen, lippen en de rest van je lichaam hebben behoefte aan wat extra hydratatie in deze gure maanden. Verzorg en hydrateer je huid met onze vegan Body Balm gemaakt van 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

#4 Gebruik een SPF

Ook al laat de zon zich minder zien in dit seizoen, het gebruik van een SPF blijft een must. Hoewel er minder UVB-straling, zijn de UVA-levels nog steeds sterk genoeg om huidveroudering te veroorzaken. Gebruik daarom gedurende het hele jaar een SPF product met UVA- en UVB-factor. 

#5 Exfolieer

Een groot misverstand is dat exfoliëren in de winter meer droge plekjes en velletjes veroorzaakt, het tegengestelde is echter waar. Door te exfoliëren help je jouw huid om oude huidcellen sneller kwijt te raken en zo onzuiverheden te voorkomen. Kies het liefst wel voor een milde exfoliant zoals oil-to-milk reinigingsgel van Squalan.More articles