De beste basis skincare routine voor een gezonde huid

De beste basis skincare routine voor een gezonde huid

Bij Sara Rosalie houden we van zo min mogelijk poespas. Dit geldt niet alleen voor de ingrediënten in onze huidverzorgingsproducten, maar ook wanneer het aankomt op een skincare routine geloven wij in less is more. Een vaste skincare routine in combinatie met de juiste producten draagt bij aan het onderhouden van een gezonde huid. In deze guide lees je alles over het belang van een huidverzorgingsroutine en de volgorde van stappen voor de meest optimale werking van jouw producten.

Waarom een skincare routine?

De huid is een van de grootste organen van ons lichaam, het is daarom essentieel om je huid goed te verzorgen. Door een huidverzorgingsroutine te ontwikkelen kan de huid beter zijn werk doen en blijft hij langer gezond. Verschillende huidtypen vragen om verschillende manieren van verzorging, maar er zijn drie basisstappen die belangrijk zijn voor iedere huid.

Reinigen

De eerste stap in jouw routine is reinigen. Reinig je huid iedere avond en ochtend. Door je huid te reinigen verwijder je al het vuil, make-up en overtollig talg. Gebruik een reiniger die mild is voor de huid zonder hem uit te drogen. De AiiA Cleansing Gel is een reinigingsgel die vuil op een zachte wijze verwijdert, zonder de natuurlijke huidbarrière te belasten. Deze cleansing gel bevat 100% natuurlijke en hypoallergene ingrediënten en is zeer geschikt voor de extra gevoelige huid. Ben je op zoek naar een nog wat mildere cleanser voor de huid? Dan is de oil-to-milk reinigingsgel van Squalan iets voor jou.

Voeden

Next up is het voeden van de huid. Gebruik een voedende dag- of nachtcrème met actieve ingrediënten om jouw huid intensief te verzorgen. Onze Face Balm bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten die geschikt is voor ieder huidtype. Het verstevigt de natuurlijke beschermlaag en beschermt, verzacht en kalmeert de huid. De huid rondom de ogen is dunner en extra gevoelig. Gebruik daarom het liefst een speciale oogcrème de kwetsbare huid verzorgt en beschermt.

Beschermen

Gebruik overdag altijd een crème met minimaal SPF 30. Dit kan een dagcrème met SPF zijn of een zonnebrandcrème. Breng zonnebrandcrème bij voorkeur aan onder je make-up, maar wel bovenop je moisturizer. De Derma Face Sun Lotion is een zonnelotion speciaal ontwikkeld voor je gezicht met factor 50. De lotion is vrij van parfum, parabenen en kleurstoffen en beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

Vorig artikel Volgend artikel
Liquid error (layout/theme line 123): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid