7 stappen naar een gezonde huid met ons huidverbeteringsplan

7 stappen naar een gezonde huid met ons huidverbeteringsplan

Jun 22, 2022Joëlle Lochtman

Patronen opmerken

Bekijk je huid eens een paar weken van dichtbij. Maak aantekeningen op welke dagen onzuiverheden voorkomen of afnemen. Misschien kun je onzuiverheden koppelen aan je dieet of menstruatiecyclus. Je huid kan bijvoorbeeld reageren op lactose en suiker. Eet je vaak zuivel? Probeer dat dan eens een maandje te schrappen.

Chinese face mapping 

Volgens de Chinese geneeskunde kunnen de delen van je huid waar zich onzuiverheden ontwikkelen, je iets vertellen over je algehele gezondheid.

Je voorhoofd is verbonden met het spijsverteringsstelsel en je zenuwstelsel. Stress en te veel suiker in je voeding kunnen leiden tot puistjes op je voorhoofd.

De wangen zijn verbonden met je longen, denk aan mensen die roken of hygiënische factoren zoals je telefoon aan je oor of je kussensloop.

De kin en mond zijn je hormonale zones en staan in verbinding met je maag en darmen. Met periodes of weinig vezels en ongezond voedsel ontstaan er onzuiverheden.

Je neus staat in lijn met je hart, denk aan bloeddruk of figuurlijk: tijd om je hart te openen en emoties los te laten.

De gebieden tussen je wenkbrauwen zijn verbonden met je lever, onzuiverheden op deze plek zijn het gevolg van een ongezonde levensstijl.

Tenslotte je slapen, die staan voor je nieren en blaas. Een tekort aan water kan puistjes rond je slapen veroorzaken, dus blijf gehydrateerd gedurende de dag. 

Reiniging do’s and don'ts 

Veel reinigingsproducten bevatten agressieve ingrediënten die je huid extreem schoon doen aanvoelen, maar eigenlijk een negatieve invloed hebben. Kies voor een milde reiniger of als je niet veel make-up draagt, probeer dan te reinigen met water.

 

Tijd om nerdy te worden 

Lees de ingrediëntenlijst van je huidverzorgingsproducten. Vermijd parfums en geurstoffen en laat je niet te makkelijk overtuigen door marketing slogans op verschillende verpakkingen. "Dermatologisch getest" suggereert dat het een veilig product is, maar het zegt niet veel zonder de bijbehorende resultaten.

Iedereen heeft een routine 

Er zijn drie categorieën in een huidverzorgingsroutine die je kunt aanpassen op basis van de behoeften van je huid:

  • Een milde reiniging met water of een cleanser.
  • Iets om je huid te voeden. Denk aan een moisturizer of een voedende balsem.
  • Een toevoeging voor gebieden die meer aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld een exfoliator voor vette zones, of een voedende balsem voor de tere huid rond je ogen.

Onze filosofie

De stappen die u neemt in dit huidverbeteringsplan vormen de kern van onze filosofie. Onze producten geven u dat beetje extra, elke dag; de balsems voeden u en zorgen voor een rustige en liefdevolle huid. Ze versterken ook al het werk dat je al gedaan hebt voor een gezonde huid.

Ja echt: je bent mooi 

Een perfecte huid bestaat niet en je weet nooit welk huidverhaal iemand anders heeft, hoe mooi hun Instagram-account er ook uitziet.

Probeer mentaal je perspectief te veranderen (groot of klein) en accepteer je huid. De conditie van je huid moet je niet afleiden van de echt belangrijke dingen in het leven. Warmte, veiligheid, vertrouwen en liefde.More articles