De 5 beste duurzaamheidscertificeringen om te voorkomen dat u in de val van greenwashing trapt.

De 5 beste duurzaamheidscertificeringen om te voorkomen dat u in de val van greenwashing trapt.

Jun 13, 2022Joëlle Lochtman

Greenwashing is een veelgebruikte marketingtruc die u als klant misleidt. Merken gebruiken het om zichzelf een groener, duurzamer imago aan te meten dat niet overeenkomt met hun werkelijkheid. Duurzaamheidscertificeringen zijn daarom super nuttig. Ze vertellen je welke merken op een milieuvriendelijke, veilige en duurzame manier werken. Wij geven je onze 5 favoriete duurzaamheidscertificeringen die je kunnen helpen om verstandig te kiezen.


Allergy Certified

Dit internationale keurmerk test producten op allergieën en sluit uit dat producten allerlei onzuiverheden, kankerverwekkende en hormoonverstorende chemicaliën bevatten. Sara Rosalie is met trots Allergy Certified en dus veilig te gebruiken voor zelfs de meest gevoelige huid van je gezicht of lichaam. 

Ecocert Cosmos 

Ecocert Cosmos is een Europese norm voor natuurlijke cosmetica. Cosmetica met dit keurmerk worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Minstens 95% van de plantaardige ingrediënten moet van biologische oorsprong zijn. Daarbij heeft Ecocert strenge richtlijnen voor negatieve ingrediënten die meestal in cosmetica voorkomen, zoals parabenen, parfums, synthetische kleurstoffen en GMO (Genetically Modified Organisms). Microplastics zijn verboden en de verpakking moet recyclebaar zijn. 

Cruelty free bunny (Leaping Bunny Program)  

Om er zeker van te zijn dat uw product 100% vrij is van dierproeven is Cruelty-Free Bunny uw helpende hand. Dit programma gaat verder dan de huidige wetten om te voorkomen dat bedrijven gebruik maken van bepaalde mazen in de wetgeving. Om dit mooie keurmerk te mogen dragen mag noch het merk, noch een van zijn leveranciers of fabrikant dierproeven uitvoeren of er aan deelnemen.

Certified B corporation 

Deze wereldwijde beweging meet bedrijven in hun sociale en milieu-impact. Om een B-Corp certificering te krijgen moet een bedrijf slagen voor verschillende beoordelingen op basis van milieu- en sociale eisen. Ten tweede moet het bedrijf samenwerken met B Corp om volledige transparantie over zijn activiteiten te bieden en zijn duurzame en sociale veranderingen te verantwoorden, zoals vooraf met B Corp is afgesproken.

GOTS 

GOTS staat voor The Global Organic Textile Standards. Dit wereldwijde label stelt de norm voor biologische vezels en sociale en ecologische criteria in verschillende textielprocessen. Elk kledingstuk met het GOTS-label moet minimaal 70% gecertificeerde biologische vezels bevatten. 

Zie hun pagina's voor meer informatie over merken en producten die hun prachtige labels en keurmerken dragen. More articles