Gevoelige huid

Schadelijke ingrediënten gevoelige huid: deze wil je vermijden

Feb 03, 2022Joëlle Lochtman

Je kent misschien het gezegde 'je bent wat je eet'. In de wereld van skincare zou je kunnen zeggen: 'je bent wat je smeert’. Net zoals ingrediënten in voeding een negatief effect kunnen hebben op ons lichaam, kunnen ingrediënten in huidverzorgingsproducten een negatief effect hebben op je huid. We behandelen schadelijke ingrediënten gevoelige huid.


Om je te helpen, gaan we ingrediënten bespreken die je wilt vermijden wanneer je ze op een ingrediëntenlijst ziet staan. We categoriseren deze ingrediënten op basis van het effect dat het op je huid kan hebben. Want laten we eerlijk zijn, het uitspreken van de namen van deze ingrediënten kan al moeilijk genoeg zijn, laat staan het weten ​​van welk ingrediënt welk effect kan hebben op je gevoelige huid.


Schadelijke ingrediënten gevoelige huid die een allergische reactie veroorzaken

We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Ook al kan de geur van een product bijdragen aan de gebruikerservaring, het ingrediënt parfum heeft verder geen enkele functie voor je huid. Helaas kan de gevoelige huid er zelfs erg geïrriteerd van raken.

Het ingrediënt Propyleenglycol geeft hetzelfde effect. Deze stof wordt gebruikt om ingrediënten op waterbasis op de huid over te brengen. Klinkt functioneel, maar bestaat uit een hoog allergieniveau.

Het zal je misschien verbazen, maar ook natuurlijke ingrediënten als munt, lavendel en tea tree kunnen de gevoelige huid geïrriteerd maken of een allergische reactie veroorzaken.


Schadelijke ingrediënten gevoelige huid die de huid blokkeren

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Het is belangrijk om het te laten ademen en zichzelf te laten aanpassen aan alle invloeden waaraan het wordt blootgesteld. Elke keer dat je je potje petroleum/petrolatum opent, blokkeer je de ademhaling van je huid. Gaat er een belletje rinkelen? We hebben het over... Ja, vaseline. Het geeft in het begin een rustgevende en verzachtende werking, maar op de lange termijn verergert het alleen maar een jeukend of geïrriteerd gevoel omdat het de huid belemmert om te ademen.


Reinig de huid niet te agressief

Je gezicht wassen met een schuimende reiniger kan te agressief zijn voor je gevoelige huid. Het schuim wordt geproduceerd door SLS/SLES. De afkorting van Sodium Laurel Sulfate/Sodium Lauretta Sulfate. Het ontvet en droogt je huid uit. Hetzelfde geldt voor Triclosan - een bekende stof in anti acne producten. Het werkt antibacterieel, wat goed klinkt, maar het doodt ook de goede bacteriën die je huid nodig heeft.

Net als bij de meeste dingen reageren we allemaal anders. Luister altijd naar jezelf en je huid en kijk wat voor jou werkt. Laat deze blog een hulpmiddel zijn om je wegwijs te maken in de wereld van huidverzorgingsproducten. En als je er zeker van wilt zijn dat je gevoelige huid de ondersteuning krijgt die het verdient, neem dan een kijkje in onze webshop vol Allergy Certified en parfumvrije producten. Of stuur ons een berichtje op Instagram bij vragen.More articles