puisten gezicht betekenis

Puisten gezicht betekenis: ontdek de oorzaak van je puistjes

Oct 27, 2020Sara Rosalie

Volgens de oude Chinese geneeskunde vertellen de zones van je huid waarin onzuiverheden ontstaan iets over je algehele gezondheid. Die methode om je puisten gezicht betekenis te ontdekken heet Face Mapping: de betekenis van wat er speelt op je huid, zeg maar. Er zijn in totaal veertien zones, en wij benoemen hieronder de meest voorkomende.

Betekenis puistjes gezicht

Dit kunnen puistjes in je gezicht betekenen, op basis van de verschillende zones in je gezicht:

Voorhoofd
Volgens de Oosterse theorie staat je voorhoofd in verbinding met het spijsverteringssysteem en je zenuwstelsel. Zitten er vooral pukkeltjes op je voorhoofd? Dan kan dat verband houden met je darmen. Een andere factor kan stress zijn. Zorg goed voor jezelf, vermijd teveel suikers en probeer meer antioxidanten zoals groene thee te drinken.

Wangen / jukbeenderen
Deze zone wordt in verband gebracht met je longen. Onzuiverheden in deze zone komen vaak voor bij mensen die roken. Iets praktischer: de betekenis van puistjes op wangen kan ook te maken hebben met hygiënische factoren. Hoe schoon is de telefoon die je tegen je gezicht houdt tijdens het bellen? Geef deze af en toe een schoonmaakbeurt. Ook kun je een tijdje proberen om je kussensloop om de dag te verschonen.

Probeer nu de Face Balm van Sara Rosalie: 100% natuurlijk, Allergy Certified en intensief verzorgend. Veilige skincare voor de meest gevoelige huid.

Kin en mond
Dit is waarschijnlijk een inkoppertje, maar de kin en de zone rond je mond zijn je ‘hormonale’ zones en worden gekoppeld aan de maag en de verbinding met je darmen. Als je ongesteld moet worden, zie je dat vaak al aankomen op je kin. Verder kan de betekenis puistjes op kin en mond een teken zijn dat je meer gezonde en vezelrijke voeding moet eten.

Neus
De neus wordt gekoppeld aan het hart. Volgens de theorie kun je zelfs je rechter of linker neusvleugel koppelen aan diezelfde harthelft. Het probleem kan vrij letterlijk zijn en te maken hebben met je bloeddruk, of juist figuurlijker: tijd om je hart open te stellen en bepaalde emoties los te laten.

Wenkbrauwen
De zone tussen je wenkbrauwen is verbonden met je lever. Onzuiverheden op deze plek kunnen te maken hebben met een ongezonde levensstijl. Dus: gezonder eten, beter slapen, minder alcohol en vooral lief zijn voor jezelf (maar dat geldt eigenlijk altijd).

Slapen
Je slapen staan voor je nieren en je blaas. De betekenis van puistjes op je slapen kan onder andere wijzen op vochttekort. Water, water, en nog eens water dus. Niet alleen goed voor de zone bij je slapen, maar voor je hele lichaam.

Behandelen van puistjes

Natuurlijk zijn er ook dingen die je kunt doen om je huid een handje te helpen. Met deze tips behandel je je puistjes op een gezonde en veilige manier.

    • Knijp de puistjes niet uit. We weten dat het verleidelijk is, maar door te knijpen kun je het talg verder je huid in drukken en de ontsteking verergeren.
    • Scrub je huid niet. Reinig het met een milde, parfum-vrije cleanser of simpelweg met schone handen en water. Let erop dat je je huid vervolgens droog dept met een handdoek zonder te wrijven. 
    • Drink voldoende water. Zo geef je je talgklieren niet het signaal dat ze extra talg moeten produceren om de huid zacht en flexibel te houden.
    • Houd je gezicht schoon. Raak je huid gedurende de dag niet aan. Zeker niet zonder schone handen. Vervang je kussenslopen regelmatig en draag geen makeup wanneer je dat niet "nodig" vindt. 
    • Laat je huid herstellen. Breng 's avonds op een schoon gezicht een veilige, parfum-vrije huidroutine aan. Masseer de Face Balm in over je hele gezicht. Zo kan de huid 's nachts rusten en herstellen en wordt je wakker met een zachte, verzorgde huid.

Probeer nu de Face Balm van Sara Rosalie: 100% natuurlijk, Allergy Certified en intensief verzorgend. Veilige skincare voor de meest gevoelige huid.More articles