gevoelige huid ingredienten

Gevoelige huid (met eczeem)? Vijf ingrediënten die je wilt vermijden

Aug 27, 2019Lieve op den Buijsch

In skin care-land is het bos door de bomen vaak niet meer te zien als het gaat over een gezonde huid. Wat is er nu goed voor je huid, en wat niet? Iedere blog, specialist en influencer geeft een andere versie van de waarheid. Mega verwarrend.

Lees ook: Dit is waarom Sara Rosalie werkt bij eczeem

Iedere huid is anders en geen product werkt voor iedereen. Zéker voor mensen met een extreem gevoelige, droge of gedehydrateerde huid of huidaandoeningen als eczeem en rosacea. Welke ingrediënten gegarandeerd werken voor jou kunnen we niet zeggen, maar wél welke ingrediënten je beter kunt vermijden en waarom.

  1. Parfum of geurstof
    Geur wordt aan een product toegevoegd voor de beleving. Het heeft verder geen functie, maar kan wel heel irriterend werken. Zeker voor een gevoelige huid.
  2. Propylene Glycol
    Valt in de categorie humectans: een stof die ingrediënten op waterbasis overbrengt op de huid. Dat klinkt goed, maar Propylene Glycol heeft een hoog allergiegehalte, waardoor het voor de gevoelige huid minder geschikt is.
  3. Petroleum/Petrolatum
    Ofwel Vaseline. Door de jarenlange sterke positie van Vaseline als “hydraterend” product, denken nog steeds veel mensen dat het hét middeltje is om een allergische reactie of droge plekjes mee in te smeren. Niet waar, helaas. Petroleum sluit de huid af, waardoor het de huid tijdelijk verzacht maar niet laat ademen. Het lost niks op, en kan jeuk zelfs verergeren.
  4. SLS / SLES
    Sodium Lauryl Sulfate of Sodium Laureth Sulfate wordt aan producten zoals een face wash of shampoo toegevoegd om het te laten schuimen. Het is een agressieve reiniger, die je huid sterk kan ontvetten, uitdrogen en irritaties kan veroorzaken.
  5. Triclosan
    Wordt vaak gebruikt in producten tegen acne omdat het een antibacteriële werking heeft. Het vervelende aan Triclosan, is dat het ook de goede bacteriën op de huid oplost. Daardoor heeft je huid daarna weer extra verzorging nodig, en dat kan niet de bedoeling zijn.

Voilá, weer wat geleerd. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.



More articles