Duurzame badkamer producten: 9 producten die je nodig hebt

Duurzame badkamer producten: 9 producten die je nodig hebt

Oct 12, 2020Lieve op den Buijsch

Staat je badkamer vol met plastic flessen, wattenschijfjes en andere wegwerpproducten? Deze negen duurzame badkamer producten zijn een beter en duurzamer alternatief. Duurzame producten badkamer van merken die écht goed bezig zijn, zonder misleidende marketing trucjes. 

Wegwerp producten

We gebruiken al jaren massaal een overvloed aan plastic flessen en wegwerp producten in de badkamer. Ze zijn vervuilend, onnodig en zitten vol schadelijke chemicaliën. En dat terwijl er betere, fijnere en zelfs mooiere alternatieven zijn. In dit artikel behandelen we negen duurzame producten badkamer. 

Duurzame badkamer producten

  • Konjac spons: de konjac sponge wordt gemaakt van het poeder van de Aziatische konjac aardappel. Een konjac spons is ideaal om je gezicht te reinigen en exfoliëren. De spons voelt hard aan maar transformeert tot fijne, zachte spons wanneer je 'm in water legt. Je kunt een cleanser gebruiken maar kunt de konjac sponge ook alleen vochtig gebruiken. Klik hier.
  • Herbruikbare watjes: herbruikbare wattenschijfjes zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar en een goed alternatief voor de wegwerp watjes die veel mensen dagelijks gebruiken. Je kunt ze eenvoudig in de was gooien wat veel beter is voor het milieu en op de langere termijn ook voor de portemonnee. Klik hier.
  • Face wipes: hetzelfde geldt voor gezichtsdoekjes. Wegwerp makeup doekjes zijn een onnodig vervuilend product dat vaak ook nog parfum en andere schadelijke ingrediënten bevat. Slecht voor je huid dus én voor het milieu. Kies daarom voor een zachte, wasbare doek om je gezicht te reinigen en te drogen. Klik hier.
  • Duurzame gezichtsverzorging: onder duurzame badkamer producten valt natuurlijk ook wat je 's avonds op je huid smeert. Een goed voorbeeld is de Sara Rosalie Mini Set. Drie balms die 100% natuurlijk en diervriendelijk zijn. Ze voeden je huid als geen ander. Duurzame gezicht verzorging voor zelfs de meest gevoelige huid. Klik hier.
  • Bamboe tandenborstel: we kopen en gebruiken heel veel plastic tandenborstels die we daarna weer weggooien. Een bamboo tandenborstel past daarom goed in het rijtje van duurzame badkamer producten. Klik hier.
  • Tandpasta in pot: naast je tandenborstel kun je ook je tandpasta verduurzamen. Zo zijn er tandpasta tabletten te koop maar kun je ook kiezen voor een tandpasta in glazen pot die je vervolgens bij het glas kunt recyclen. Klik hier.
  • Shampoo bar: door shampoo in vaste vorm te gebruiken bespaar je heel veel onnodige plastic flessen. De shampoo bars van Tautanz worden in Europa geproduceerd én verpakt in doosjes van gerecycled papier. Klik hier.
  • Duurzame deodorant: de duurzame deo sticks van het Nederlandse merk Marcel's Green Soap ruiken heerlijk en worden verpakt in een verpakking die je na gebruik bij het oud papier kunt gooien. Een duurzaam deodorant alternatief waardoor je geen spuitfles of plastic meer nodig hebt. Klik hier.
  • Duurzaam wc papier: zelfs je wc-papier kun je verduurzamen. The Good Roll maakt ongebleekt wc-papier van 100% gerecycled papier. Zonder chloor, geur- of kleurstoffen. Ook gebruiken ze de helft van hun winst om toiletten te bouwen in landen die dat nodig hebben. Klik hier.

Probeer nu de 100% natuurlijke Mini Set van Sara Rosalie. Clean beauty voor de meest gevoelige huid.More articles