Maaike heeft hevige parfum-allergie en probeerde onze Mini Set

Maaike heeft hevige parfum-allergie en probeerde onze Mini Set

Mar 10, 2020Lieve op den Buijsch

Een kwart van de Europese volwassenen is allergisch voor één of meerdere ingrediënten. Daar wordt je niet mee geboren; die allergieën worden opgebouwd door meerdere malen blootgesteld te worden aan allergenen: een ingrediënt dat een allergie kan veroorzaken. Eén allergie die relatief vaak voorkomt, is die voor parfum. Een van de oudste chemicaliën die de mens ooit heeft gemaakt, en in talloze cosmeticaproducten gebruikt wordt. Dat is niet vreemd, want een lekkere geur draagt nu eenmaal bij aan de beleving van een product, maar het constant worden blootgesteld aan dat allergeen kan de ontwikkeling van parfum-allergie wel in de hand werken.

Daarom zijn onze balms Allergy Certified. Het is een keurmerk dat op basis van toxicologisch onderzoek allergenen uitsluit en onze balms veilig te gebruiken maakt voor zelfs de meest gevoelige huid. De vrouwen achter Allergy Certified (Lene en Ewa) zijn deskundigen op het gebied van (huid)allergieën - we deden een Q&A met ze die te bekijken is in onze Instagram-highlights - en delen hun kennis over het onderwerp onder meer via hun website. Zo schrijft Ewa dat een onderzoek onder de Europese bevolking uitwijst dat 4,5% van alle volwassenen tussen 18 en 74 jaar een parfum-allergie heeft, en dat 16% van eczeem-patiënten extra gevoelig is voor geurstoffen. En ondanks wat veel mensen denken - dat natuurlijk parfum minder snel allergie opwekt dan synthetisch parfum - kunnen maar liefst 19 van de 26 meest allergene parfums natuurlijk zijn.

Een van die mensen met een hevige allergie voor parfum (en esoterische oliën) is Maaike (@breielaar). Zij testte deze maand daarom onze Mini Set, en bracht verslag bij ons uit over hoe haar gevoelige huid reageerde op onze balms.
“Ik gebruik de Mini Set dagelijks, zelfs twee keer per dag. In de ochtend breng ik de Face Balm en de Lip Balm aan en ’s avonds doe ik hetzelfde, mét de Eye Balm erbij,” vertelt Maaike ons. Hoewel ze zeer allergisch is voor parfum, gebruikt ze de Mini Set zonder problemen. “Ik zie geen enkele irritatie of huiduitslag sinds het gebruiken van de producten. Gelukkig!” Het weglaten van parfum in de balms heeft volgens Maaike ook wel een nadeel: “De geur van de Face Balm vind ik niet héél aantrekkelijk. Het heeft iets ‘grassigs’ en is voor mijn persoonlijke smaak niet super maar ook niet onoverkomelijk. De Mini Set is vooral een hele goede manier om de producten uit te proberen voor jouw huid en om te kijken of het voor jou werkt. Mijn huid reageert er goed op. Een fijne kennismaking met de producten!”

Meer informatie over Allergy Certified vind je hier.
Onze Mini Set vind je hier.

Voilá, weer wat geleerd. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.More articles