Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en krijg 10% korting op je volgende bestelling. Vul je mailadres ook in om onze maandelijkse nieuwsbrief vol skincare tips en handige informatie te ontvangen.

nee, dankjewel

Allergy Certified

In 2019 lanceert Sara Rosalie drie producten met het Allergy Certified-keurmerk. Wat betekent dit keurmerk voor het product en voor jouw huid?

Voorkomen van huidallergie

Wist je dat ruim een kwart van de Europese volwassenen allergisch zijn voor één of meerdere ingrediënten? Daar wordt je niet mee geboren, allergieën worden opgebouwd doordat je meerdere malen wordt blootgesteld aan een allergeen: een ingredient dat een allergie kan veroorzaken. Gelukkig kun je huidallergieën voorkomen door producten die allergenen bevatten te vermijden of producten te gebruiken die Allergy Certified zijn. De criteria voor deze allergenen zijn bepaald door een toxicoloog die alle ingrediënten en de concentraties van elk individueel product controleert om te verzekeren dat ze zo zacht en huidvriendelijk mogelijk zijn.

Daarom Allergy Certified

Allergy Certified-producten mogen geen bekende allergenen bevatten en worden zorgvuldig toxicologisch onderzocht voordat ze het logo AllergyCertified mogen dragen. Dit is een lange procedure waarbij elk ingrediënt uit het product wordt gecontroleerd op het risico op een allergische reactie door gebruik. Ingrediënten die een risico vormen, worden afgekeurd en mag je niet gebruiken. Je kunt er dus vanuit gaan dat de producten die het Allergy Certified-keurmerk dragen geen/een minimaal risico vormen tot het opbouwen van een allergie, een minimale kans op huidirritatie geven en veilig zijn voor de gevoelige huid, de huid van een zwangere vrouw en zelfs de babyhuid.  

Is natuurlijke of biologische cosmetica altijd veilig?

Natuurlijke, biologische of vegan producten zijn een goed idee als het om voedsel gaat. Bij cosmetica werkt dit anders, het garandeert niet dat de producten huidvriendelijk zijn. Ten minste 19 van de 26 meest allergene parfums kunnen natuurlijk zijn. Dus als je kiest voor biologische of natuurlijke cosmetica, check of ze geen parfum bevatten. Dit geldt ook (of juist) voor babyverzorgingsproducten.

Meer informatie over Allergy Certified vind je hier.