Tips voor een gevoelige huid tijdens je zwangerschap en bij je baby

Tips voor een gevoelige huid tijdens je zwangerschap en bij je baby

Nov 02, 2021Lieve op den Buijsch

Sara creëerde onze nieuwste Mom & Baby Care uit de behoefte naar veilige producten voor moeder en baby. Veel heeft het huidje van je baby namelijk niet nodig, maar áls je iets smeert wil je je natuurlijk geen zorgen hoeven maken over de veiligheid van het product dat je gebruikt.

"Zwanger van mijn kinderen voelde ik heel sterk dat ik ze veiligheid wilde bieden, en dat gevoel wordt met de dag sterker als het geboren is. Jij zorgt voor de bescherming tegen de buitenwereld, eerst als je je baby warm en veilig in je buik draagt en daarna met je armen om je baby heen."

Hoe werkt de huid

De huid doet eigenlijk hetzelfde, voor jou maar ook voor je baby. Het heeft als eerste taak om je lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, van chemicaliën in je kleding tot invloeden van het weer. Des te belangrijker om je huid tijdens je zwangerschap te geven wat het nodig heeft: ruimte om te groeien.

Gevoelige babyhuid

Als je baby geboren is zul je voelen hoe zacht haar of zijn huidje is. En hoe lekker zij of hij ruikt. Wist je dat die zachte huid komt omdat je baby nog geen laag dode huidcellen heeft opgebouwd? Dit buitenste laagje is de echte beschermlaag. En omdat je baby die nog niet heeft, is zij of hij des te kwetsbaarder voor schadelijke stoffen. De tip om nieuwe babykleertjes voor het dragen te wassen is er niet voor niets.

Baby zachte huid

Wees daarom zuinig op die zachte huid van je baby. Elke keer dat het in aanraking komt met bijvoorbeeld parfum, gaat het afweersysteem in werking. Parfum (ook essentiële oliën zijn parfum) zit in heel veel babyproducten, van natuurlijke baby-olie tot babyshampoo. En dit kan van effect zijn op de huid van je baby. 

Baby Balm

Daarom ontwikkelden we de Baby Balm. Zonder parfum en andere schadelijke stoffen. Honderd procent natuurlijk en hypo-allergeen. Smeer alleen als het nodig is, laat de babyhuid verder met rust. Je baby ruikt heerlijk zoals zij of hij is geboren, daar heb je geen parfum bij nodig.

Mom & Baby Care

Onze veilige en verzachtende Motherhood Set, bestaande uit een Baby Balm, Boob Balm en Body Balm is er voor de gevoelige huid van jou en je baby. Je beschermt je baby - eerst in je lichaam en dan in je armen - net zoals je natuurlijke huidbarrière jou beschermt.

Onze Mom & Baby balms ondersteunen dat. Deze parfumvrije balms voeden jou en je kleintje met een basis van upcycled wilde bosbessenzaadolie en andere prachtige ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Alle balms zijn Allergy Certified, kunnen veilig gebruikt worden tijdens en na de zwangerschap en zijn perfect geschikt voor de gevoelige huid van je baby en vrouwen die borstvoeding geven.

  • Baby Balm smeert heerlijk makkelijk uit door de ongelooflijk zachte textuur. Deze balm ondersteunt de gevoelige huid van je baby met de meest verzorgende en veilige ingrediënten zoals squalaan, lanoline en abrikozenpitolie.
  • Boob Balm is veilig te gebruiken voor moeders die borstvoeding geven en kalmeert de huid op en rond je tepels. Breng direct na het geven van borstvoeding aan om je huid te helpen herstellen met voedende ingrediënten zoals jojoba-olie, lanoline en sheaboter.
  • Body Balm nodigt je uit om even de tijd te nemen om je veranderende lichaam te ondersteunen. Deze balm is 100% vegan en helpt je huidbarrière te herstellen met een basis van wilde bosbessenzaadolie en abrikozenpitolie.
  • Motherhood Set bestaat uit een miniversie van alle drie de Mom & Baby balms om huid-op-huidcontact met je baby op een diep voedende manier te verrijken. Het is het perfecte cadeau voor elke moeder (to be) in je leven.

Allergy Certified - dierproefvrij - 0% parfum - 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong - lokaal geproduceerd

mom baby balmsMore articles