Alles over aftersun: zo behandel je je huid bij verbranding

Alles over aftersun: zo behandel je je huid bij verbranding

Open deur: beschermen is beter dan genezen. Toch kan het voorkomen dat je ineens sneller verbrand bent dan je had verwacht. Hoewel je huid dan vooral rust en schaduw nodig heeft kun je je huid ook helpen te herstellen. Is aftersun daar geschikt voor? En wat zou je kunnen gebruiken als alternatief voor after-sun?

Wanneer je huid verbrand is door de zon kunnen er vrije radicalen ontstaan die je huid beschadigen en 'verouderen'. First things first, blijf bij verbranding niet in de zon zitten. Ga naar binnen of zoek - indien je geen onderdak in de buurt hebt - in ieder geval de schaduw op. Alles om je huid te helpen de eigen barrière te herstellen om je huid te beschermen. 

Werkt aftersun?

Ook producten kunnen je helpen de natuurlijke huidbarrière te herstellen, mits ze uit veilige en gezonde ingrediënten bestaan. Zo wordt aan aftersun vaak menthol of een hoge concentratie alcohol toegevoegd omdat dat verkoelend voelt, terwijl die ingrediënten eigenlijk heel irriterend kunnen werken en je huid niet helpen herstellen. Ook bevat after-sun bijna altijd parfum of geurstof wat ook niet bevorderend is voor het herstel van de (verbrande) huid en wat je liever wilt vermijden.

Alternatief voor after-sun

Wat je wel wilt voor je verbrande huid: herstellen, voeden en hydrateren. Je wilt een veilig product smeren dat de natuurlijke huidbarrière ondersteunt en je huid intens voedt en vochtinbrengend werkt. Cue the Face Balm. Onze Face Balm is een intens hydraterende balm op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. 

De basis van de Face Balm is rijstkiemolie. Dit natuurlijke ingrediënt is zeer geschikt voor de gevoelige en ouder wordende huid door het herstellend en voedend vermogen. Deze balm bevat ook lanoline en squalan, wat de huid herstelt en hydrateert.

Aangezien de huid rondom de ogen en lippen extra dun en gevoelig is, is het een goed idee je avondroutine af te maken met de Eye Balm en Lip Balm. Zo heeft je huid 's nachts de tijd om te herstellen en word je wakker met een zachte en gevoede huid, die je nog wél even uit de zon wilt houden.

 

Begin met onze bestselling Mini Set: een mini-variant van onze Face, Eye & Lip Balm in één klein doosje vol selfcare. 

Vorig artikel Volgend artikel
Liquid error (layout/theme line 123): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid