Duurzaam huidverzorgingsmerk Nederland

Als merk vinden we het belangrijk onze verantwoordelijkheid te dragen voor mens en milieu. Daarom werken we er elke dag aan om een duurzaam huidverzorgingsmerk uit Nederland te zijn. Hieronder vind je bij elke stap van het proces hoe we duurzame productie aanpakken. 

Verantwoordelijkheid

Als je een product bij ons bestelt, willen we dat elk onderdeel van de verpakking een bestemming heeft. Je blijft met niets zitten. We zijn helaas niet perfect, maar proberen toch op alle onderdelen zo duurzaam mogelijke keuzes te maken.

Handig voor jou: deze recycle-guide voor cosmeticaverpakkingen.

Duurzame verpakking

  • 100% van onze verpakkingen zijn recyclebaar
  • 70% van onze verpakkingen zijn van gerecycled materiaal
  • 100% van onze verpakkingen komen uit Europa
  • 50% van onze verpakkingen worden geproduceerd in Nederland
  • Onze verpakkingsleverancier werkt klimaatneutraal
  • Onze stickerleverancier plant bomen terug met een deel van de opbrengst
  • Al het papier en karton heeft het FSC-keurmerk

Duurzame verzending van je producten

Als je via onze webshop bestelt, willen we natuurlijk laten zien dat we een duurzaam huidverzorgingsmerk Nederland zijn. Zo worden je producten in de verzenddoos (70% gerecycled en ongekleurd karton) beschermd met 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar beschermmateriaal. Het vloeipapier in het pakket maken we op maat. Dit minimaliseert afval en kun je hergebruiken - bijvoorbeeld voor het drogen van bloemen. Ook de sticker waarmee het vloeipapier wordt dichtgeplakt is van papier met FSC-keurmerk. Deze worden bedrukt met inkt op sojabasis wat het een stuk milieuvriendelijker maakt. 

Ook leuk: het kaartje dat we bijvoegen is van groeipapier. Plant het in de aarde en laat een mooi zomerboeketje groeien. Laat je je Sara Rosalie-pakketje bezorgen in één van de grote dertig steden binnen Nederland, dan bezorgen we met het groene initiatief Fietskoeriers.nl. Daarbuiten bezorgen we met Budbee, een vervoerder met 110% Klimaatcompensatie.

duurzaam huidverzorgingsmerk Nederland

Ingrediënten

We gebruiken ingrediënten van natuurlijke oorsprong die Ecocert Approved zijn. De balms die we in 2019 lanceerden zijn Allergy Certified. Dit keurmerk waarborgt dat de producten veilig zijn voor iedereen, ook zwangere vrouwen en baby's, de kans op irritaties tot het minimale wordt beperkt en dat er geen risico is tot het opbouwen van een allergie. 

Duurzaam huidverzorgingsmerk Nederland

Onze producten zijn 100% cruelty free en we testen nooit op dieren. Als duurzaam huidverzorgingsmerk Nederland produceren we lokaal. Want hoe minder transport, hoe beter. Ook blijven we op die manier betrokken bij de kwaliteit en transparantie van het productieproces. De afwerking van de producten, het plakken van de etiketten en het verwerken van de doosjes om de potjes, wordt gedaan in een sociale werkplaats in het oosten van Nederland. 

We zijn trots dat we in ons korte bestaan al zoveel duurzame keuzes hebben kunnen maken en zullen dit bij elke stap in het proces blijven doen. 

Ik hoop dat dit je een idee geeft van hoe wij werken en hoe we proberen verantwoordelijkheid te nemen als skin care-merk. Laat me vooral weten hoe jij het ziet via @sararosalie.