droogbloemen vloeipapier

Droogbloemen vloeipapier: zo doe je dat

Dec 14, 2020Sara Rosalie

Door bloemen te drogen kun je er veel langer plezier van hebben in huis. Het is een duurzame manier om mooie bloemen die je ontvangen hebt (of voor jezelf gekocht hebt) veel langer te kunnen bewaren. Je kunt bloemen drogen door ze ondersteboven op te hangen, maar je kunt ze ook prachtig houden met droogbloemen vloeipapier. We leggen je uit hoe.


Wat heb je nodig

Om bloemen te drogen met vloeipapier heb je een houten pers nodig, of simpelweg een goede stapel zware boeken. Daarnaast heb je oude kranten nodig, en uiteraard vloeipapier. Je begint met een paar lagen krant en legt er vloeipapier bovenop. Hierop leg je de mooie bloemen of bladeren die je wilt drogen. Daarop komt weer een laag droogbloemen vloeipapier, en weer een aantal lagen krant.


Droogbloemen vloeipapier

Als je stapeltje droogbloemen vloeipapier compleet is leg je er zware boeken bovenop. Dan is het een kwestie van geduld. Laat de stapel een tijdje staan en verwissel af en toe de vellen papier onder de boeken. Na een aantal dagen heb je prachtige droogbloemen vloeipapier die je bijvoorbeeld in een mooi lijstje kunt doen. Leuk voor aan de muur of om weg te geven. Zo geef je bloemen weer een tweede leven.


Duurzame verpakking

In alles wat we doen proberen we bij Sara Rosalie zo duurzaam mogelijke keuzes te maken. Het vloeipapier dat je in je pakket ontvangt maken we op maat. Dit minimaliseert afval en kun je hergebruiken om bloemen te drogen. Ook de sticker waarmee het vloeipapier wordt dichtgeplakt is van papier met FSC-keurmerk. Deze worden bedrukt met inkt op sojabasis wat het een stuk milieuvriendelijker maakt. 

 

Probeer nu de Face Balm van Sara Rosalie: 100% natuurlijk, Allergy Certified en intensief verzorgend. Veilige skincare voor de meest gevoelige huid.More articles