Supportive skincare: waarom wij geloven in het ondersteunen van je huid

Supportive skincare: waarom wij geloven in het ondersteunen van je huid

Feb 01, 2021Sara Rosalie

Als je gelooft in onze producten is het goed om te weten wat de filosofie erachter is. Waar wij namelijk in geloven is dat een goede huid van binnenuit komt, en dat skincare je kan helpen dat natuurlijke proces te ondersteunen. Supportive skincare, zoals we het noemen.

 

Ecosysteem

De huid is een orgaan met een eigen ‘ecosysteem’, te vergelijken met de natuur. Micro-organismen hebben het helemaal geregeld op je huid, zorgen dat je gezond blijft en dat schadelijke stoffen worden afgebroken. Onze filosofie is om zo min mogelijk aan dat natuurlijke ecosysteem te komen, laat het vooral in tact.

Ingrediënten vermijden

Dit doe je door producten met (veel) conserveringsmiddelen (bijv. bij producten met water) te vermijden, door parfum en essentiële oliën en bijv parabenen te vermijden. Dit zijn allemaal grondstoffen die micro-organismen doden en daardoor het ecosysteem ‘aanvallen’. 

Supportive skincare

Dit is weer te vergelijken met hoe wij als mens de natuur aantasten door bijvoorbeeld het kappen van bossen. Veel producten kunnen op korte termijn wel wat betekenen voor de huid, maar juist doordat skincare die micro-organismen aantasten, heeft het op lange termijn een negatief effect. Het ‘ecosysteem’ kan zich herstellen, maar moet niet teveel zijn aangetast. Uiteindelijk komt dit neer op alleen de basis gebruiken voor je huid: een milde reiniging (als nodig) en verder een moisturizer met relatief weinig ingrediënten, zonder parfum en liever niet op waterbasis. Dat is hoe je het natuurlijke proces van de werking van je huid op een veilige en gezonde manier ondersteunt.

 

Probeer nu de Face Balm van Sara Rosalie: 100% natuurlijk, Allergy Certified en intensief verzorgend. Veilige skincare voor de meest gevoelige huid.More articles