gevoelige huid gezicht

Gevoelige huid gezicht: zo herken je het

Sep 12, 2020Lieve op den Buijsch

Heb je last van rode vlekjes, irritatie, uitslag of een trekkerig gevoel (na het reinigen)? Bij een gevoelige huid gezicht zijn er veel factoren te benoemen die de huid negatief kunnen beïnvloeden. Daarentegen zijn er ook veel manieren om je gevoelige huid goed te verzorgen.


Hoe herken je een gevoelige huid

Je huid vormt een barrière om het lichaam te beschermen tegen externe invloeden. Als je huid een minder goed afweersysteem heeft kan het heftiger reageren op prikkels van buitenaf die irritaties kunnen veroorzaken. Een gevoelige huid in je gezicht krijgt daarom sneller te maken met vlekjes, bultjes, uitslag of een trekkerig gevoel na het reinigen van je gezicht. Een gezicht met gevoelige huid reageert vaak heftig op verzorgingsproducten met irriterende ingrediënten erin zoals parfum. 


Oorzaken gevoelige huid gezicht

Er zijn ontzettend veel factoren die je huid kunnen beïnvloeden en ervoor kunnen zorgen dat er irritaties in je gezicht ontstaan. Een paar van de oorzaken zijn:

  • Het weer: veel zon of wind en kou kunnen je huid negatief beïnvloeden
  • Je dieet: zo is lactose een veelvoorkomende mede-oorzaak van huidproblemen
  • Hoeveel water je drinkt: dehydratie kan bijdragen aan een gevoelige huid
  • Hormonen: schommeling in je hormoonspiegel kan de huidbalans in de war brengen
  • Irriterende ingrediënten: parfum is een veel voorkomende boosdoener voor de gevoelige huid in cosmetica-producten


Gevoelige huid tips

Elke huid is anders en heeft andere behoeftes. Maar over het algemeen zijn er wel een aantal dingen te benoemen die bij een gevoelige huid gezicht kunnen helpen

Do:

Don't:

  • Vermijd producten die parfum of geurstof bevatten
  • Stel je gezicht niet te lang bloot aan zon of extreme weersomstandigheden
  • Gebruik geen scrub voor je gezicht. De scrubdeeltjes in deze producten zijn veel te grof en agressief voor de gevoelige, fragiele huid in je gezicht. 


More articles