Krijg 10% korting op je volgende aankoop.

Vul je mailadres ook in om onze maandelijkse nieuwsbrief vol skincare tips en handige informatie te ontvangen.

Nee, drankje

Op zoek naar een natuurlijke vervanger voor je vaste tubetje balm?

Heel bloggend en vloggend beautyland heeft het geprobeerd en/of zweert erbij: de Eight Hour Cream. De voordelen van het tubetje zijn daarom wel bekend, maar wist je dat deze crème gebaseerd is op petrolatum, ofwel vaseline? Dit is een synthetisch ingrediënt dat je huid voor een korte tijd lijkt te hydrateren, maar het eigenlijk afsluit.

Petrolatum wordt daarom bijvoorbeeld vaak gebruikt bij brandwonden, wanneer de natuurlijke barrièrefunctie van de huid verstoord is en wat hulp nodig heeft. 

Als je crèmes als de Eight Hour Cream wilt gebruiken op droge stukken huid, kun je beter kiezen voor een variant zonder vaseline. Onder dat tijdelijke laagje vaseline kan je huid namelijk niet ademen, en dus ook niet hydrateren en herstellen.

Wat dan wel? Leuk dat je het vraagt; de Sara Rosalie Lip Balm, bijvoorbeeld. Een 100% natuurlijke variant van die bekende crème, op basis van lanoline. Dit wondermiddel kan alles wat een Eight Hour Cream ook kan (en doet dat misschien wel beter), maar met zes ingrediënten én zonder parfum. You're welcome :).