#TEAMTEXEL / Iris is vegan en gebruikt graag Sara Rosalie

#TEAMTEXEL / Iris is vegan en gebruikt graag Sara Rosalie

Oct 26, 2018Lieve op den Buijsch
Iris (25) schrijft op haar blog Precious Planet over vegan eten en duurzaam leven, en probeert dat voor iedereen toegankelijk te maken. Ze eet niet alleen vegan maar draagt ook geen leer én ze gebruikt verder geen dierlijke producten. Behalve de skincare van Sara Rosalie. Door het gebruik van lanoline (waar je hier alles over kunt lezen) is een aantal van onze producten niet vegan te nomen, maar natuurlijk wel super diervriendelijk.

Iris: "Iedereen heeft zo zijn eigen reden om vegan te worden of alleen vegan te eten. Sommige vegans zijn heel strikt en vinden dat mensen die bijvoorbeeld wel nog leer en/of wol dragen zich geen vegan mogen noemen. Ik ben het daar niet perse mee eens en vind dat alle beetjes helpen. Hoewel ik zelf geen wol en leer meer draag gebruik ik wel producten van Sara Rosalie. Het gaat mij er namelijk om dat er geen sprake is van dierenleed of dat er dieren voor de productie van iets lijden. Schapen zullen hoe dan ook geschoren moeten worden, voor hun eigen gezondheid, en de lanoline die in de producten van Sara Rosalie zit wordt dan ook op een diervriendelijke manier gewonnen. In andere woorden, ik zoek altijd goed uit of producten cruelty free zijn."

Is je huid iets waar je onzeker of juist blij over bent? 
"Over het algemeen ben ik wel blij met mijn huid. Vroeger was mijn huid lastiger en had ik last van eczeem, maar sinds ik veganistisch ben heb ik daar geen last meer van. Mijn enige onzekerheid met mijn huid nu is dat ik een vrij dunne huid heb, met name op mijn voorhoofd, en het gevoel heb snel rimpels te krijgen."

Merk je verschil sinds je Sara Rosalie gebruikt?
"Ik ben super kieskeurig als het gaat om skincare producten. Ik heb een routine waar ik heel trouw aan ben. Omdat ik dus een vrij dunne huid heb, vind ik het belangrijk om regelmatig een masker te gebruiken en ik vond er nooit een die me goed beviel, tot ik de Exfoliating Mask aanschafte. Ik gebruik het masker één keer per week en ik merk dat mijn huid er gevoed en gezond uitziet." 

Hoe gebruik je die het liefst? 
"Ik breng het één keer per week aan, op zondagmorgen. Dan smeer ik het goed dik en laat ik het een half uurtje zitten. Soms laat ik het ook een nachtje intrekken en dan was ik het de volgende ochtend met het reinigen van mijn gezicht er weer af. Héél fijn."

Voor de zekerheid: lanoline is een dierlijk product, maar absoluut diervriendelijk en niet op dieren getest. Al onze ingrediënten of producten zijn dierproefvrij. Heel belangrijk voor Sara Rosalie. Lees hier meer over lanoline.


More articles