Natuurlijke Eight Hour Cream bestaat

Natuurlijke Eight Hour Cream bestaat

Mar 20, 2018Sara Rosalie

Heel bloggend en vloggend beautyland heeft het geprobeerd en/of zweert erbij: de Eight Hour Cream. De voordelen van het tubetje zijn daarom wel bekend, maar wist je dat deze crème gebaseerd is op petrolatum, ofwel vaseline? Dit is een synthetisch ingrediënt dat je huid voor een korte tijd lijkt te hydrateren, maar het eigenlijk afsluit.

Lees ook: Gevoelige huid (met eczeem)? Vijf ingrediënten die je wilt vermijden

Petrolatum wordt daarom bijvoorbeeld vaak gebruikt bij brandwonden, wanneer de natuurlijke barrièrefunctie van de huid verstoord is en wat hulp nodig heeft.

Als je crèmes als de Eight Hour Cream wilt gebruiken op droge huidplekjes, kun je beter kiezen voor een variant zonder vaseline. Onder dat tijdelijke laagje vaseline kan je huid namelijk niet ademen, en dus ook niet hydrateren en herstellen.

Wat dan wel? Leuk dat je het vraagt; de Sara Rosalie Lip Balm, bijvoorbeeld. Een natuurlijke variant van die bekende crème, op basis van lanoline en andere rijke, voedende ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Dit wondermiddel kan alles wat een Eight Hour Cream ook kan (en doet dat misschien wel beter), maar met minder ingrediënten én zonder parfum.

Allergy Certified
Alle ingrediënten in de Sara Rosalie Lip Balm zijn Ecocert Approved en Allergy Certified, om kans op irritatie te minimaliseren. Meer lezen over hoe wij met duurzaamheid omgaan? Klik hier.

Voilá, weer wat geleerd. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.More articles