Geven en geven - Gift Guide

Geven en geven - Gift Guide

Nov 22, 2019Lieve op den Buijsch
Onze "Geven en geven - Gift Guide" staat vol met duurzame cadeaus van lokale makers die extra mooi zijn om te geven. Laat je inspireren om je feestdagen dit jaar nog een klein stukje fijner en bewuster te maken. 


Duurzame cadeaus voor de feestdagen - Gift Guide

 

 1. Sara Rosalie, Mini Set, €25

Onze nieuwe Mini Set is niet alleen super handig om onze balms uit te proberen, en om mee te nemen op reis, maar ook om cadeau te doen als klein doosje vol self care. En door onze Mini Set te geven aan een vriendin, zus óf aan jezelf (mag best), geef je ook aan anderen die het hard nodig hebben. In dit geval aan Because We Carry. Een prachtig initiatief van drie Nederlandse vrouwen die mensen op de vlucht te hulp schieten en wekelijks een team van vrijwilligers sturen om op Lesbos het verschil te maken. 

 2. Sukha, Wrapping Paper, €19,95

‘Sukha’ betekend ‘joy of life’ in Sanskriet. Ze werken op een duurzame manier aan handgemaakte producten van natuurlijk materialen. Hoe mooi en leuk worden je cadeaus als je ze inpakt in dit prachtige papier gemaakt van de bomen in de Himalayas? 

3. Werfzeep, Kruidenzeep, €5,95

Deze kruidenzeep is volledig biologisch en handgemaakt in Utrecht. De geur is krachtig, fris en intens kruidig door de etherische oliën-mix van venkel, rozemarijn, tijm, lavendel, basilicum, wortelzaad, salie en kruizemunt. Perfect voor de wintermaanden.

4. Brandt, Dennen & Amber Geurkaars €22,50

Brandt maakt prachtige handgemaakte kaarsen met sojawas van kleine Noord-Amerikaanse boerderijen. Verder hebben de kaarsen katoenen lonten en milieuverantwoorde verpakkingen. Met deze kaars waan je je in een winters dennenbos. Met de warmte van amber.  

5. Winter in Holland, Merino Sjaal €97,50

De makers van het textiel komen van culturen waar educatie voor vrouwen nog steeds abnormaal is. Sinds ze in Nederland wonen, is het onmogelijk voor ze om deel te nemen op de arbeidsmarkt. Winter in Holland helpt deze dames onafhankelijk te worden en geeft ze een carrière in de textiel. Check ook even de mutsen, heel mooi.

6. Aynur Abott, Gold Ring v.a. €139

Handgemaakte sieraden van 14 en 8 karaat goud. Klassiek en vrouwelijk, en van zulke kwaliteit dat je ze een levenslang kunt dragen. Dan valt de prijs weer heel erg mee. 

7. Naomi Rachèl Timan, Leren Tas €69,95

Naomi is gespecialiseerd in sustainability, storytelling en up-cycling. Met haar “I WAS A ….”-collectie geeft ze een nieuw leven aan wat velen zouden omschrijven als afval, zoals oude banken en leren jassen. Want waarom zouden we nieuw materiaal gebruiken als er nog zoveel goeds te vinden is?

 

Instagram | @sararosalie More articles