Dit is waarom Sara Rosalie werkt bij eczeem

Dit is waarom Sara Rosalie werkt bij eczeem

Aug 27, 2019Lieve op den Buijsch

Een pilletje of crème - of balm, for that matter - die eczeem blijvend geneest bestaat niet, maar er zijn wel hulpmiddelen die de jeuk verlichten en je zeer droge huid gezond houden.

Lees ook: Gevoelige huid (met eczeem)? Vijf ingrediënten die je wilt vermijden

Het belangrijkste is om de huid gehydrateerd en soepel te houden, óók als de eczeem even niet zo sterk aanwezig is. De Face Balm is geschikt voor de extreem gevoelige huid (met eczeem) doordat we mega hydraterende en honderd procent natuurlijke ingrediënten gebruiken. De balm is parfum- en geurloos, hypoallergeen en Allergy Certified waardoor de kans op irritatie minimaal is.

Ingrediënten
Uiteraard is de ingrediëntenlijst te vinden op de productpagina en verpakking (altijd lezen voordat je cosmetica koopt!), maar hierbij een kleine greep uit onze wonderingrediënten:

 1. Squalane
  Squalane herstelt, voedt en beschermt de huid, en komt ook voor in andere ingrediënten die we gebruiken, zoals rijstkiemolie.
 2. Abrikozenpitolie
  Werkt als moisturizer, helpt de vochtbalans te behouden en verlicht inflammation als rosacea, psoriasis en eczeem.
 3. Lanoline
  Verzacht, heelt en beschermt. In tegenstelling tot Vaseline (wat je liever niet wilt gebruiken) laat lanoline de huid ademen terwijl het hydrateert.
 4. Kokosolie
  Versterkt het bindweefsel en heeft een onstekingsremmende werking. Ook fijn: het vertraagt vorming van rimpels. Daarnaast is het super voedend en beschermend.
 5. Jojoba-olie
  Een fijn ingredient om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Ook maakt het de huid glad en verlaagt het de afgifte van talg.

Kortom; het werkt écht. Zelfs als hulpmiddel bij eczeem. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.More articles