Tip bij PMS: waarom epsom zout je nieuwe beste vriend is

tip bij pms

Epsom zout valt in de categorie ‘altijd in huis hebben’. Wist ik eerder ook niet, maar lees hieronder waarom er al een heleboel mensen lyrisch over zijn. 

De truc van dit zout is dat het magnesiumsulfaat is en magnesium is samen met calcium een van de belangrijkste mineralen voor de werking van het lichaam. Wanneer je gezond eet is de kans op magnesiumtekort klein, al krijgt een op de vijf West-Europese volwassenen te weinig magnesium binnen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Het mineraal magnesium schijnt nog makkelijker te worden opgenomen via de huid dan via voeding. Enter het bad. Denk even mee: warm bad, kaarsje, boek, en een flinke scheut epsom zout. Wanneer je dit regelmatig doet kan het PMS verlichten (yes!), spierpijn en stressgevoel verminderen, je slaap verbeteren en je serotonine aanmaak verhogen (is weer goed voor de hersenen). 

Epsom zout wordt ook wel bitterzout genoemd en is onder meer bij Jacob Hooy te krijgen. Je hebt ook een variant voor ‘inwendige reiniging’, oftewel laxerend. Die bedoel ik niet dus let op welke je koopt.

Volgend artikel
20% off / We know you'll love our balms
Omdat wij denken dat je écht onze balms moet proberen krijg je 20% korting op je eerste bestelling. Schrijf je hieronder in voor exclusieve acties en skincare-tips om de kortingscode via mail te ontvangen.