huid schilfers gezicht

Last van huid schilfers gezicht? Oorzaken en tips

Sep 18, 2020Sara Rosalie

Iemand met een (extreem) droge huid kan te maken krijgen met huid schilfers in het gezicht. Wat zijn hiervan de kenmerken en oorzaken? En wat kun je doen om je droge huid te behandelen en beschermen? We geven tips. 

Kenmerken huid schilfers gezicht

Zo kun je een extreem droge en schilferige huid herkennen:

  • Velletjes en schilfers in het gezicht
  • Roodheid en irritatie
  • Een branderig of trekkerig gevoel (na het reinigen)
  • Barstjes en fijne lijntjes

Lees ook: Schrale lippen, zo verzorg je ze

Oorzaken huid schilfers

Er zijn ontzettend veel factoren die je huid beïnvloeden en elke huid kan verschillend op deze factoren reageren. Het is daarom moeilijk te zeggen wat er precies van grote invloed is op jouw droge huid (met schilfers). Maar er zijn wel een aantal veelvoorkomende oorzaken te benoemen. 

  • Een huidaandoening zoals psoriasis (dit kan erfelijk zijn)
  • Te vaak en te heet douchen. Dit kan de vochtbalans in de beschermlaag van je huid aantasten en je huid uitdrogen
  • Het gebruik van stoffen die huidvetten doen verdwijnen. Naast douchen met heet water, kunnen producten (zoals zeep) ook de vochtbalans aantasten en de huid uitdrogen.

Tips voor droge huid behandelen

Wanneer je vochtbalans wordt aangetast, gaat de huid harder werken om het tekort aan vocht te compenseren. Het belangrijkste is dus om je huid te rust en de tijd te geven die het nodig heeft om zichzelf als het ware te herstellen. Er zijn wel dingen die je kunt doen om dit proces op gang te helpen.

  1. Let er bij het douchen op dat je niet te heet en te lang doucht, en geen agressieve producten gebruikt. Probeer bijvoorbeeld niet de schilfers weg te scrubben. Wrijf ook niet te hard met je handdoek over je huid tijdens het afdrogen. 
  2. Gebruik altijd parfumvrije en bij voorkeur hypoallergene producten. Dit minimaliseert de kans op irritatie. Een goede tip is om producten te kiezen met het Allergy Certified kenmerk zodat je verzekerd bent dat je veilige producten gebruikt. 
  3. Creëer een veilige, verzorgende en voedende avondroutine voor je huid. De Sara Rosalie Mini Set is Allergy Certified en ideaal om je huid te helpen 's nachts op een veilige manier te herstellen.

Voilá, weer wat geleerd! Nog vragen? Stel ze via @sararosalie of hello@sararosalie.nl.  

 

 More articles