Zeer droge huid met eczeem: Linda's ervaring

Zeer droge huid met eczeem: Linda's ervaring

Sep 18, 2018Lieve op den Buijsch

Linda (30) is freelance projectmanager en werkt daarnaast als event producer voor onder andere LINDA.festival. Ze heeft haar huidverzorgingsproducten het liefst héél vet en natuurlijk, voor haar droge, gevoelige huid. Daarnaast heeft Linda last van eczeem. We vroegen haar hoe ze de producten van Sara Rosalie ervaart.

Lees ook: Dit is waarom Sara Rosalie werkt bij Eczeem

Waarom gebruik je Sara Rosalie?
“Ik heb een gevoelige, vochtarme huid en ervaar het niet als makkelijk om iets te vinden wat bij mijn huid past. Het liefst gebruik ik natuurlijke producten, maar omdat het überhaupt al moeilijk is om producten te vinden die vet genoeg zijn voor mij, ben ik niet altijd even kieskeurig. Er zijn maar een paar merken die producten hebben die daaraan voldoen, waaronder Sara Rosalie. En die zijn ook nog overwegend natuurlijk, dus daar ben ik super blij mee."

Gebruik je de producten van Sara Rosalie ook voor eczeem?
"Ik heb sinds mijn geboorte last van constitutioneel eczeem en heb allerlei verschillende producten geprobeerd, maar ik reageer heel heftig op parfum en alcohol. Doordat ik de producten van Sara Rosalie nu gebruik is mijn eczeem eigenlijk veel stabieler en vlamt het minder op. Het is ook minder rood en blijft gevoed en soepel door de dag heen. Héél fijn."

Heb je nog meer tips voor mensen met eczeem?
"Probeer ook eens te letten op je eetgedrag. Ik krijg bijvoorbeeld extra eczeem van rode producten zoals peper, tomaat, paprika en rode wijn."

Wat mis je nog als het op huidverzorging aankomt?
"Kennis! Ik ben al tien jaar aan het zoeken naar producten die precies bij mij passen. Ik vind huidverzorging belangrijk omdat ik het fijn vind om te gebruiken én voor mijn uiterlijk. Om rimpels te voorkomen bijvoorbeeld. Een cursus over huidverzorging en de bestanddelen ervan zou ik daarom heel fijn vinden, vooral om precies te weten wat mijn gevoelige huid allemaal wel en niet kan gebruiken."

Kortom; het werkt écht. Zelfs voor eczeem. Is iets niet duidelijk? Je kunt ons altijd alles vragen via @sararosalie, of hello@sararosalie.nl.

Lees ook: Eczeem in gezicht en ellebogen: Jolijns ervaringMore articles