Krijg 10% korting op je volgende aankoop.

Vul je mailadres ook in om onze maandelijkse nieuwsbrief vol skincare tips en handige informatie te ontvangen.

Nee, drankje

Milieu

Er zijn zoveel manieren waarop je kunt bijdragen aan een betere wereld vol natuur. Wat mij betreft zit duurzaamheid zelfs in de details. Daarom maken wij bij elke stap in het productie- en verkoopproces zo’n bewust en goed mogelijke keuze. Ook om het voor jou weer makkelijker te maken.

Filosofie

Klinkt misschien gek, maar één van de redenen waarom ik met Sara Rosalie ben begonnen is omdat er al zo veel producten zijn van zo veel merken. Een gemiddeld beautymerk heeft zomaar veertig producten in het assortiment. Reken maar uit.

Voor ik Sara Rosalie begon, werkte ik in de media en hoe meer producten en innovaties ik voorbij zag komen, hoe meer ik dacht ‘waarom?’. Het is verwarrend, want wat is nu goed voor mijn huid, wat moet ik wanneer gebruiken en in welke volgorde?

Ik wilde producten ontwikkelen die makkelijk te gebruiken zijn, multi-functioneel, voor elk huidtype en met een duurzame visie op de huid (en de wereld). De basics, minimalistisch en tegen de bestaande ideeën van marketing gestuurde bedrijven in.

Product

Bij het kiezen van de verpakkingen konden we een paar belangrijke keuzes maken. Bijvoorbeeld: plastic of glas? Beide materialen hebben voors en tegens als je gaat kijken naar het milieu. Glas kan gerecycled worden, maar weegt veel bij transport. Omdat we vooral vanuit onze webshop verkopen en daarom veel pakketjes versturen, wilde ik de broeikasuitstoot zoveel mogelijk beperken. Daarom hebben we gekozen voor honderd procent recyclebare plastic verpakkingen en gerecycled papier voor de doosjes. Allebei met FSC-keurmerk.

Lokaal

Wij geloven erin dat hoe minder transport, hoe beter. Daarom produceren we onze producten in Nederland. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om betrokken te zijn bij het productieproces en in alle stappen te zien of het voldoet aan onze standaarden: eerlijke lonen, eerlijke ingrediënten en eerlijke en kwalitatieve productie.

Kleine voorraad

We maken onze producten in kleine batches. Zo kunnen we altijd de beste kwaliteit leven aan onze klanten en maken we nooit teveel.

Ingredienten

We gebruiken Ecocert-approved ingredienten uit Europa. 

Ik hoop dat dit je een idee geeft van hoe wij werken en hoe we proberen verantwoordelijkheid te nemen als een klein skin care-merk. Laat me vooral weten hoe jij het ziet via @sararosalie.