Zo bewaar je jouw beautyproducten in de zomer

Zo bewaar je jouw beautyproducten in de zomer

Dat beautyproducten op een droge en koele plaats bewaard moeten worden is algemeen bekend. Dit kan in de zomer een behoorlijke uitdaging zijn, want ook binnenshuis kan de temperatuur flink oplopen. Direct zonlicht en warmte beperken de houdbaarheid van je beauty producten, waardoor schimmels en bacteriën sneller de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. In deze blog lees je wat je zelf kunt doen om je producten werkzaam te houden in de zomer.


Vloeibare make-up


Belangrijk om te onthouden is dat de textuur van make-up al boven de 21 graden kan veranderen. Bewaar je producten, kwasten en sponsjes het liefst buiten de badkamer, want schimmels gedijen het beste in warme, vochtige ruimtes. Vloeibare make-up zoals foundation, lipstick, mascara en bb cream kun je daarom het beste in de koelkast bewaren wanneer de temperaturen stijgen. Maar ook je face mist en favoriete nagellak gaat langer mee wanneer je deze in de koelkast bewaard. Let wel op dat je de producten niet te koel bewaard, want temperaturen onder de nul graden kunnen weer een negatieve impact hebben op je producten.

Skincare producten

Als je skincare producten actieve ingrediënten bevatten zoals antioxidanten, dan kun je deze het beste in de koelkast bewaren. Een bijkomend voordeel is dat je producten heerlijk koel aanvoelen op de huid. Je kunt bijvoorbeeld je dag- en oogcrème ook koel bewaren voor een extra verkoelend effect. Ook zonnebrandcrèmes zijn zeer gevoelig voor warmte en zonlicht. Sterker nog: ze beïnvloeden de werkzaamheid van zonnefilters. Het is daarom aan te raden ieder jaar je zonnebrandproducten te vervangen.

Vorig artikel Volgend artikel
Liquid error (layout/theme line 123): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid