Fijne lijntjes en rimpels onder ogen?

rimpels onder ogen

Wat zijn de oorzaken van fijne lijntjes en rimpels onder je ogen? En wat doe je eraan? Dat leggen we haarfijn uit, we maken een technisch verhaal begrijpelijk en geven tips bij rimpels.

Er zijn ontzettend veel factoren die invloed hebben op je huid. De zon, weersveranderingen, hormonen, wat je eet en hoeveel water je drinkt zijn er daar een paar van. Je huid verandert je leven lang, en doordat de huid rondom je ogen extra gevoelig en fragiel is zie je daar vaak als eerst het resultaat van die veranderingen. 

Om een technisch verhaal even begrijpelijk te maken: rimpels en fijne lijntjes rondom je ogen ontstaan door samentrekking van spieren en het verlies van collageen. Omdat de gevoelige huid rond je ogen zo dun is, zie je collageenverlies daar sneller verschijnen. Collageen is bindweefsel, waar mensen naast water voor een heel groot deel uit bestaan en wat onder meer zorgt voor goede huidelasticiteit. Dat bindweefsel verlies je naarmate je ouder wordt, maar wordt ook minder door factoren zoals bepaalde voeding, roken, weinig water drinken en blootstelling aan de zon.

Fijne lijntjes of drooglijntjes rondom je ogen ontstaan vaak door dehydratatie en kunnen in diepere rimpels veranderen door het vaker of sterker samentrekken van de spieren onder die huid. Bijvoorbeeld wanneer je in de zon kijkt of lang achter je laptop zit. Nu is er niks mis met ouder worden, maar zijn er wel producten die je kunnen helpen er net zo fris en stralend uit te zien als je je voelt.

Cue: onze Eye Balm. Een voedende natuurlijke balm die anti-aging werkt met abrikozenpitolie als basis, een moisturizer die de vochtbalans op peil houdt. Het actieve ingrediënt ‘pepha-tight’, gemaakt van micro-algen, maakt de huid steviger, bevordert de aanmaak van collageen en vermindert fijne lijntjes. Rijstkiemolie staat bekend om het herstellend en voedend vermogen, en is zeer geschikt voor de gevoelige huid, zoals die rondom je ogen. Kokosolie versterkt het bindweefsel en vertraagt vorming van rimpels. Ook de jojoba-olie draagt bij aan een gladdere huid, waar de frambozenzaadolie de elasticiteit en ‘glow’ van de huid verbetert.

Klik hier voor onze Eye Balm (15 ml, hier doe je doorgaans 4 tot 6 maanden mee)
Of probeer onze Luxe Mini Eye Balm (5 ml, dezelfde fijne balm in mini-formaat)

  • Allergy Certified
  • Cruelty Free
  • Duurzaam geproduceerd
  • 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong
  • 0% parfum
Vorig artikel Volgend artikel
Liquid error (layout/theme line 123): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid