Dit is waarom onze balms 100% watervrij zijn

Geen water in skincare gevoelige huid

Onze balsems zijn super geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Om zo'n voedend product te creëren, heeft Sara zorgvuldig alle werkende ingrediënten verzameld die de basis vormen van onze intens verzorgende balms. Al onze balms zijn 100% vrij van water, wat betekent dat je geen water aantreft op de ingrediëntenlijst en je geen water nodig hebt om onze producten te gebruiken. Laten we uitleggen waarom dat zo belangrijk voor ons is.

De functie van water in crèmes

Water is de basis in veel crèmes. Het wordt aangevuld met vet en andere actieve ingrediënten. Telkens wanneer u dagcrème op uw gezicht aanbrengt, zult u merken hoe gemakkelijk en soepel het gaat. Maar doordat water verdampt, blijven er maar een paar ingrediënten daadwerkelijk op je huid achter.

Waarom onze balms je huid ondersteunen

Balsems daarentegen, zijn gemaakt van natuurlijke vetten, wassen en oliën. Deze ingrediënten worden als een geheel versmolten en uitgehard. Dit proces maakt onze balsems watervrij en geeft ze hun volle, rijke substantie. Wanneer je de balm op je gezicht aanbrengt, blijft deze langer op je huid. Dit zal je huid helpen om alle voedende ingrediënten in de balsem op te nemen. Deze voedende ingrediënten zijn gunstig voor het herstellen van de vochtbalans van de huid. Daarnaast geven ze het natuurlijke herstelproces van de huid een steuntje in de rug.

Onze balms zitten dus niet alleen vol met voeding, de ingrediënten erin maken het de huid gemakkelijker om al het goede te absorberen. Omdat de balsems watervrij zijn, zijn ze geschikt voor zelfs de meest droge huid.

Het wereldwijde waterprobleem

Het wereldwijde waterprobleem is belangrijk voor ons en het is een van de redenen waarom we geen water gebruiken - vaak wordt water namelijk ook gebruikt als een goedkope “opvulling" in cosmetica - in onze huidverzorgingsproducten.⁠⁠

Een gemiddeld persoon in de westerse wereld verbruikt elke dag zo'n 140 liter water, maar dat betekent niet dat de wereld een eindeloze waterbron heeft, of dat mensen niet dagelijks te maken hebben met waterschaarste in andere delen van deze planeet. ⁠

Daarom zijn we zo trots om voor het tweede jaar op rij samen te werken met @onepercentftp, wat betekent dat 1% van elke aankoop die je doet op sararosalie.nl naar @charity.water gaat om te helpen zorgen voor schoon water op plaatsen waar het is het meest nodig.

Vorig artikel Volgend artikel