Get 10% of your first purchase

All we need is your email address. Also we will update you once in a while with the latest news.

Nee, drankje

Laat ik dit voorop stellen: over het algemeen heeft iedereen een gemengde huid. Je huid kan per dag, situatie of moment in je cyclus verschillen omdat het door heel veel factoren kan worden beïnvloed zoals hormonen, voeding, het weer of stress. Ik denk daarom niet dat je niet één type huid hebt, maar wel dat je kunt merken hoe je huid op verschillende situaties reageert. Dan is het fijn om te weten wat je kunt doen om je huid weer tot rust te brengen.

That being said, kunnen we grofweg een vette van een droge huid onderscheiden. Je huid kan overwegend droog of overwegend vet zijn of ergens er tussenin zitten, zoals een normale huid.

Droge huid
Een droge huid geeft een trekkend gevoel, vooral na het wassen van je gezicht. Rimpels en lijnen zijn vaak sneller zichtbaar en als je makeup draagt kan het er op plekjes wat droog of zelfs schilferig uitzien. Wat een droge huid nodig heeft is rust en hydratatie. Hier vind je onze skin guide voor een droge huid.

Vette huid
Een vettere huid kan er glimmend uitzien en doordat je huid veel talg aanmaakt kunnen je poriën snel verstopt raken. Het is daarom goed om je gezicht dagelijks te reinigen. Je wilt een vette huid liever hydrateren dan uitdrogen omdat dat laatste talgproductie juist extra kan stimuleren. Klik hier voor een skin guide voor de vette huid.

Gemengde huid
Als je huid bijzonder droge én vette delen heeft, is het belangrijk je huid rustig te houden en vochtverlies te voorkomen. Je kunt producten gericht aanbrengen op delen van je gezicht als dat nodig is, zoals een Lip Balm op droge plekjes. Hier vind je de skin guide voor een gemengde huid.

Gevoelige huid
Als je een gevoelige huid hebt die snel geïrriteerd raakt, is het goed om niet teveel te experimenteren met producten met veel parfum of essentiële oliën. Net zoals bij alle andere huidtypes, kun je beter niet teveel gebruiken en alleen producten gebruiken waar nodig. Dit is wat wij aanraden voor een gevoelige huid.

Los van deze huidtypes, kan iedereen te maken krijgen met huidproblemen zoals eczeem, acne of rosacea. Ook voor die problemen hebben we skin guides gemaakt met tips voor je huid. Fijn hè.