Beauty Recycle Guide (heel handig)

Beauty Recycle Guide (heel handig)

Feb 12, 2020Lieve op den Buijsch

Even eerlijk, hoeveel halflege en ongeopende beauty producten die je nooit meer gaat gebruiken liggen er in jouw badkamerkastje? Ongebruikt maar over datum of helemaal op tot op de bodem: die flessen en potjes moeten ergens heen.

Omdat duurzaamheid ook in je badkamer begint, hebben we een handige Beauty Recycle Guide gemaakt. Sla 'm op op je telefoon, stuur 'm door naar iedereen die dit ook kan gebruiken of check 'm af en toe hier. You’re welcome.

 

PART 1: De inhoud
Alle flesjes, potjes en tubetjes waar nog maar een beetje product in zit, scheid je op basis van het verpakkingsmateriaal. Plastic bij plastic, glas bij glas, je kent het wel. Heel vette producten, zoals bodylotion of zonnebrand mogen bij het restafval met verpakking en al. Spoel nooit de inhoud door de afvoer, dat kan het niet aan.

PART 2: De verpakking
De vuistregel voor het recyclen van verpakkingen is: scheiden wat je scheiden kunt. Heb je een leeg glazen potje met een plastic dop? Schroef deze er dan even af voordat je het weggooit. Moeilijker te scheiden: vastgelijmde labels en etiketten. In dat geval is het hoofdmateriaal leidend en hoef je niet de rest van je weekend stickers los te pulken op de bank. 

PART 3: De wegwerpers
Vervang alledaagse wegwerpers zoals watjes, wattenstaafjes, makeup-doekjes door duurzame en bewuste alternatieven die je kunt blijven hergebruiken. Want eerlijk is eerlijk, bijna niemand houdt het bij één wattenschijfje per dag. Laat staan hoeveel we er met z’n allen gebruiken in een jaar. Denk aan herbruikbare watjes van katoen, zachte, wasbare reinigingsdoeken en breng make-up remover of reinigingsmelk aan met je vingertoppen. Vervang dan ook nog je plastic wattenstaafjes voor een duurzamer materiaal zoals bamboe en je bent helemaal wegwerp-proof.

PART 4: De ruilhandel
Kom je nog nauwelijks of zelfs ongeopende producten tegen die je niet meer gaat gebruiken? Hopelijk kun je er dan je zus, vriendin of moeder blij mee maken. Dat is niet alleen het beste voor het milieu, ook voor je karmapunten.

 

Instagram | @sararosalie



More articles